"Okršaj galaksija" u UEFA - jedni zahtevali evropsku Superligu, drugi ni da čuju, evo šta je odlučio Čeferin!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 19.11.2018.
16:47
Izvor: Sportske.net

U Nionu bilo žestoko.

Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Beta/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Ideja o jedinstvenoj evropskoj fudbalskoj ligi gde će se takmičiti najmoćniji klubovi na Starom kontinentu nije novost.

Velikani smatraju da je to idealna prilika da se napravi ogroman novac od karata, TV prava i marketinga, pa se svako malo neki veliki evropski klub javi da prokomentariše takvu ideju.

Predsednik FS Holandije Mišel van Prag otkrio je da je u septembru izbila velika svađa između predstavnika Real Madrida i Bajern Minhena jer su prvi "pretili" UEFA da će napraviti to takmičenje bez obzira na to šta kaže evropska kuća fudbala.

Sa druge strane, Bavarci su bili ti koji su smirivali stvari i pokušavali da pronađu zajednički jezik sa najvećim evropskim klubovima koji većinom još uvek nisu za evropsku Superligu. Klub iz Minhena ne želi ni da čuje za tako nešto.

Sada je stigla i zvanična potvrda jer su predsednik Evropske asocijacije klubova Andrea Anjeli i predsednik FIFA Aleksandar Čererin potvrdili da neće biti takvog takmičenja u skorijoj budućnosti.

Slovenac ima vrlo bitnu podršku nekih od najvećih evropskih klubova koji se i dalje pitaju u evropskom fudbalu.

Međutim, pitanje je vremena kada će ovaj predlog biti ponovo aktuelan...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasha_Voj
Tuesday, 20.11.2018
02:02

Bajern slika pravog fudbala i evropskog giganta. Real Madrid daj pare samo pare. Jedini klub od svih iz top petice je bajern koji igra fudbal za siromašne. Mislim daleko od istine al to mi prvo padne kad pomislim na njih što se tiče super lige. Drže onu istu magiju kao i 90ih i pre toga. A siti psz i ostali gde su se umesali arapi to nema ništa sa fudbalom.

avatar
dejanera2
Monday, 19.11.2018
22:07

Nesto slicno su predlagali krajem 80-ih! Tada su cak hteli da naprave dve lige (prvu i drugu sa ispadanjem i promocijom po dva kluba ali samo bi prvi i zadnjii promenili mesto a drugi bi bio po nekom ekonomskom nivou koji u to vreme nikako nisam mogao da shvatim kako funkcionise). Jedina razlika je u tome sto su tada u tih 16 klubova bili i Zvezda, Steaua, Dinamo Kiev pored Reala, Barse, Juventusa, Milana, Intera, Ajaksa, Liverpula, Olimpika, Mancestera, Bajerna.... a u opciji sa 18 klubova po ligi u tu prvu bi usli jos i Partizan i Spartak Moskva. Drugu ligu su cinili ostali velikanii iz tog doba kao sto su Rendzers, Seltik, Olimpijakos, Galatasaraj, Porto, Sporting, Arsenal.....a ovi sto sada najvise teraju tu pricu tada su bili prosecni i ispod prosecnih klubova npr. Siti, Celzi, PSZ i zestoko su bili protiv te ideje jer ih je svrbelo isto ono sto svrbi sada nas a to je da ce svi sponzori, marketing, mediji otici u tu veliku ligu a da ce ostalima (nekad njima sada nama) ostati samo mrvice ili i manje od toga

avatar
Monday, 19.11.2018
20:36

uvest će oni to kad tad može im se ,a navijači jedino mogu to sredit da počnu ne ić na stadione i ne gledat utakmice pa bi vidili ,da budu gledani kao badminton pa bi vidili onda a ne ovako na osnovu navijača deru lovu

avatar
Нови Београд1
Monday, 19.11.2018
19:22

И треба да се одлепе од нормалног фудбала ове корпорације зване Реал Мадрид, Бајерн Минхен, Барселона, Манчестер, па и мој Ливерпул. Тих 15ак клубова су друга димензија...

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Monday, 19.11.2018
18:23

ne kazem da je ta liga treba ici ali bojim se ici ce sigurno ovako ili onako Samo je pitanje vremena