Oglasio se i Svilar!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 19.10.2017.
18:34
Izvor: Sportske.net

Mladi srpski golman juče je direktno uticao na ishod utakmice između Benfike i Mančester Junajteda.

EPA-EFE/ANTONIO COTRIM
EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Povezane vesti

Mire Svilar je ovog leta potpisao ugovor sa Benfikom. Ovaj 18-godišnji srpski internacionalac je karijeru gradio u Belgiji, u kojoj je i rođen, Benfika je prepoznala njegov talenat i angažovala ga ovog leta, ali niko nije ni sanjao da će mladi Svilar već u oktobru dobiti šansu da na golu "Orlova" stoji u Ligi Šampiona.

Postao je tako i najmlađi čuvar mreže u istoriji Lige Šampiona, ali svoj debi nažalost neće pamtiti po dobrom.

Junajted je na "Lužu" slavio sa minimalnih 0:1, a Svilar je nespretno uneo loptu u sopstvenu mrežu, u stilu čuvenog Kengura (lik koji Nikola Đuričko tumači u filmu "Kad porastem biću Kengur"), doduše ne posle jedanaesterca, već posle slobodnog udarca sa leve strane.



Dobio je nakon susreta 18-godišnji Svilar veliku podršku nekih od najvećih fudbalskih zvezda današnjice, između ostalih reči utehe i ohrabrenja pružili su mu srpski reprezentativac Nemanja Matić (u nastavku), kao i napadač Junajteda i reprezentacije Belgije Romelu Lukaku (gore).


Sada se nakon susreta oglasio i Svilar, a njegove reči prenosi portuglaski list "O Žogo".

"Mislim da sam mogao da reagujem bolje na golu, ali neću dozvoliti da to utiče na mene, sve je to deo mog sazrevanja. Spreman sa sam za nastavak, ovo je bila samo jedna utakmica, želim da se pokažem bolje u budućnosti", izjavio je Mile Svilar.

Istakao je talentovani golman i da nije zadovoljan porazom u Lisabonu, iako je protvinik bio jedan od najboljih evropskih timova, Mančester Junajted.

"To je utakmica koju smo pred našim navijačima pokušali da dobijemo, tako da nismo srećni što smo izgubili", dodao je Svilar.

Na pitanje novinara šta mu je trener Rui Vitorija rekao pre susreta, rekao je sledeće:"Rekao mi je da ponovim on što smo radili na treningu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realan tip
Friday, 20.10.2017
00:52

Gledao sam utakmicu uzivo na La luzu, decko je napravio tezak kiks, ali publika ga je izbodrila, on je nekoliko puta gestikulisao da mu je zao i vidjelo se da mu je tesko. Navijaci Uniteda (koji su inace manje vise cutali sve vrijeme) nisu ni skontali kako je pao gol. Inace utakmica je bila ocaj, zalim sto sam dao 100 evra za sebe i zenu da gledamo ono, ali prvi put UTD u zivotu pa ajde neka. Svu srecu malom Svilaru i da bude pametan pri izboru A selekcije, valjda ga je Ratko naucio sta je Srbija.

avatar
Thursday, 19.10.2017
18:52

U tunelu je već pokazao strah, bio je primjetan. Gledao igraće Uniteda ko da su svemirci, nije lako ostati pribran kad debituješ u ovom takmičenju a pogotovo protiv najvećeg kluba na svijetu.

avatar
Garban
Thursday, 19.10.2017
19:48

Čini mi se da Benfika nije igrala protiv Reala...

avatar
Brainless
Thursday, 19.10.2017
20:26

Sve je teko kad igras protiv najveceg tima na svetu...ali protiv UTDa je lakse...a ako se tresao od utdovih zvezda onda se pitam sta ce ako naleti na mesija cra dibalu ili sta slicno...i pored svih tih velicina iz najboljeg svetskog kluba de bas SVILAR da ga da