Oglasio se i Lampard - da li je vreme da Žiru počne da pakuje kofere?

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 23.11.2020.
17:58
Izvor: Sportske.net

Menadžer Čelsija najavio razgovore sa iskusnim napadačem.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Sudbina iskusnog francuskog napadača Olivijea Žirua u Čelsiju rešavaće se tokom januara, a menadžer kluba Frenk Lampard neće praviti smetnje fudbaleru ukoliko želi da napusti Stamford Bridž.

Žiru je od dolaska Tima Vernera u klub i oporavka Temija Ejbrahama od ulogu džokera potpisnut u drugi plan u Lampardovim zamislima.

Napadač koji je obeležio završnicu prošle sezone ove sve manje dobija šansu.

Nedavno je selektor Francuske Didije Dešan javno poručio Žiruu da bi bilo poželjno da u januaru promeni klub ukoliko planira da igra na Evropskom prvenstvu.

Ovim povodom se oglasio i Lampard, koji bi voleo da zadrži iskusnog napadača, ali najpre želi da sasluša šta Francuz misli.

"Oli je veoma važan za naš tim i uvek želi da igra više. Želim ga ovde, ali istovremeno sam u odličnim odnosima sa njim. Ukoliko bude imao drugačije namere od mojih sešćemo da porazgovaramo" - rekao je Lampard na konferenciji za novinare pred duel protiv Rena.

Dodao je da Žiru ima veliki uticaj na ekipu.

"Video sam izjave njegovog agenta, ali nisam veliku pažnju pridavao njima. Razumem da želi veću minutažu, ali ja se vodim interesima tima" - zaključio je Lampard dodajući da je za razliku od gostovanja Njukaslu protiv Rena moći da računa na oporavljene Kaija Haverca i Tijaga Silvu.

Žiru je ove sezone postigao samo jedan gol i to u Liga kupu na sedam utakmica u kojima mu je Lampard pružio šansu

U Premijer ligi ga je bilo na manje od polovine utamica.

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke