Odustao je od Francuske i debitovao za domovinu svojih roditelja

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.10.2018.
23:37
Izvor: Sportske.net

Bivši vezista Sevilje, Monaka i Intera odustao je od "Trikolora", iako je bio na pragu reprezentacije.

EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS
EPA-EFE/JUAN CARLOS CARDENAS

Povezane vesti

Preneli smo nedavno da je Žofri Kondogbija odlučio da odbaci mogućnost da ponese dres reprezentacije Francuske.

Ovaj 25-godišnji fudbaler je prošao sve omladinske selekcije "Galskih petlova", a upisao je i pet nastupa za seniorsku selekciju, ali ne u takmičarskim mečevima, pa tako ima pravo da zaigra i za Centralnoafričku republiku.

On je to danas i uradio, debitovao je protiv Obale Slonovače, naravno, vezista Valensije se našao u startnih 11 i bez sumnje će biti lider ove afričke reprezentacije u pohodnu na plasman na Kup afričkih nacija.

Nažaolost, doživeo je poraz od 4:0 na debiju.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Saturday, 13.10.2018
00:42

Svaka cast nadam se da ce mnogi pratiti taj primer. Zamislite Mbapea, Pogbu, Kantea, Sterlinga, Lukakua, Umtitija da igraju za zemlje iz kojih su njihovi roditelji. Sterling je zapravo i rodjen na Jamajci kao i Bejli iz Leverkuzena kome eto ne pada na pamet da igra za njih vec ceka Nemacku ili Englesku sto znaci da oni i ne igraju za te zemlje zato sto ih vise vole nego eto vise se isplati. Sto se francuske tice isto kao i Kondobija bi trebalo da uradi i Dakur iz Votforda mnogo dobar igrac a ako ceka francuze nece docekati. Pa i Bakajoko bi trebalo da promeni i ode u Obalu Slonovace jer ima pravo. A Laporte nece za spaniju ceka francuze a ne znam zasto ga ne zove Desamp a zove Zumu npr.