Odličan derbi, Roma nastavlja poteru!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 30.11.2014.
22:39
Izvor: Sportske.net

Roma i Inter odigrali dopadljiv i sadržajan meč na Olimpiku, ''Vučica'' ipak bolja, Pjanić sa dva gola prelomio meč. Juventus ponovo na ''plus 3''.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

U poslednjoj večerašnjoj utakmici 13. kola Serije A, Roma je pred svojim navijačima savladala Inter sa 4:2 i ponovo smanjila zaostatak za vodećim Juventusom na samo tri boda razlike.

U kišnim, pravim jesenjim uslovima, Roma je svoju bolju igru od početka meča krunisala u 21. minutu, kada je na asistenciju Adema Ljajića, Žervinjo sa nekih četiri-pet metara prosledio loptu u mrežu - 1:0.

Vođstvo domaćina potrajalo je narednih 15 minuta, kada je posle Kuzmanovićevog kornera, Ranokija bio najvišiu u skoku i udarcem glavom poslao loptu u desni ugao gola - 1:1.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a tek što je počelo drugo poluvreme, Holebas je vratio prednost Romi. Bio je to sjajan prodor fudbalera Rome, koji je protutnjao kroz polovinu terena koja pripada Interu, ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane poslao ''projektil'' u mrežu - 2:1!

Ali, kao i u prvom poluvremenu, nije se dugo čekalo na novi odgovor Intera. Ovoga puta je Dodo sa leve strane po zemlji asistirao Osvaldu, koji koristi priliku za novo izjednačenje - 2:2!

A onda, poslednjih pola sata protiču u znaku Miralema Pjanića. On je prvo u 60. minutu bio najsnalažljiviji u gužvi pred golom Intera i posle povratne lopte Totija, sa nekih 12 metara poslao loptu u mrežu - Roma treći put vodi!

Do kraja, Iturbe je imao dva opasna prodora, mogao je da reši sve dileme, ali to što on nije uradio, jeste sjajni Pjanić, koji je u nadoknadi vremena, prelepim pogotkom iz slobodnog udarca stavio tačku na ovaj meč - 4:2!

Što se tiče srpskih reprezentativaca, Adem Ljajić je odigrao 63 minuta, kada ga je zamenio Florenci, dok je u Interu Zdravko Kuzmanović na terenu proveo ceo meč, a Nemanja Vidić nije bio u protokolu.

Interu je ovo već četvrta uzastopna utakmica bez pobede u Seriji A i nalazi se na 11. mestu na tabeli sa 17 bodova.

Golove pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke