Odlaže se sarajevski derbi?

Autor: Beta Beta
utorak 15.05.2018.
23:52
Izvor: Beta

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevske županije zatražilo je odlaganje derbija između fudbalera Željezničara i Sarajeva zakazanog za 20. maj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dopis sa zahtevom za odlaganje utakmice posljednjeg kola fudbalskog prvenstva BiH, upućen je na adresu FS Bosne i Hercegovine, prenela je agencija Hina.

Razlog za odlaganje utakmice najavljene za nedelju u 17.00, bezbednosni su razlozi, jer će najveći broj policajaca toga dana biti angažovan na zaštiti skupa predsednika Turske, koji je i čelnik Stranke pravde i razvoja.

Erdogan će predizborni skup održati u dvorani "Zetra" i očekuje se dolazak više hiljada Turaka i njegovih simpatizera u sklopu predizborne kampanje.

Prema odredbama FS BiH, posljednji susreti se moraju igrati u isto vreme, što sugeriše da će sva tri meča poslednjeg 10. kola morati da budu odložena.

U FS BiH smatraju kako je moguće promeniti termin odigravanja samo jedne utakmice budući da je sve već poznato, jer je Zrinjski iz Mostara prvak države i ide u kvalifikacije za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacije za Ligu Evrope ići Široki Brijeg, Sarajevo i Željezničar. 

Odluku o tome hoće li se promeniti termin odigravanja utakmice Željezničara i Sarajeva biće doneta u sledeća dva dana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke