Odjednom - haos! Javnost nemilosrdna, da li je ovo trenutak za Luku?

Autor: Milovan Longinov
nedelja 23.02.2020.
16:39
Izvor: Sportske.net

Otvorena Pandorina kutija u Madridu, pred Realom je ključna nedelja, a toliko je sumnjivih pitanja i brige za navijače. Ima li Zidan odgovor i da li je on možda - Luka Jović?

Foto: marca.com
Foto: marca.com

Povezane vesti

Pre nedelju dana, sve je bilo u rukama Real Madrida, Zidanov tim je imao dva boda prednosti ispred Barselone, a onda je najpre Selta u finišu ukrala bod na Bernabeu, a Levante sva tri sinoć u Valensiji. Na sve to, sezona je završena za Edena Azara. To je samo početak loših stvari i pitanja koje danas kulaju u madridskoj javnosti.

Da krenemo redom, Marka piše da su Serhio Ramos i Rafael Varan izgubili koncekciju, čvrstinu, a Eder Militao još nije dorastao da bude standardni prvotimac. Marselo je još jednom dobio šansu i još jednom je na udaru javnosti, baš kao i Zidan koji i dalje ima poverenje u Brazilca.

Sledeći problem o kome piše Marka, Real nema lidera, vođu koji može da povuče tim u kriznoj situaciji. Ramos jeste kapiten, ali sve češće ulazi u sukobe sa sudijama, pišu da bi mogao da bude dodatno kažnjen zbog izrečenih kritika na račun suđenja.

Geret Bejl je standardni problem, ili je povređen ili nije na svom nivou, a sada bi morao da iskoči u prvi plan u odsustvu Edena Azara. Vinisijus Žunior nije dokazao da na njega može da se Zidan osloni u svakoj utakmici, nedostaje mu kontinuitet. Drugi Brazilac, Rodrigo, odavno nema minute, iako je jesenas bio standardan, postigao je čak i het-trik protiv Galatasaraja.

Za kraj, Marka je "nemilosrdna" i prema Karimu Benzemi, koji je odlično otvorio sezonu, ali je u 2020. godini postigao samo dva gola i to samo jedan u La Ligi, protiv Atletiko Madrida.

Baner

Da li je ovo šansa za Luku?

Marka ne piše o tome, ali mi postavljamo logično pitanje - da li je konačno došao trenutak da se Real osloni na Jovića i pruži mu veću minutažu? Pred Realom je nedelja koja bi mogla da im odredi sezonu, porazima od Sitija i Barselone i ova bi bila izgubljena, ali eventualnim pobedama, borba za duplu krunu i dalje je otvorena.

Zidan će nastaviti da igra sa "pojačanim" veznim redom, u nedostatku ofanzivaca u formi, a ostaje da vidimo koliko će u ovakvoj situaciji Luka dobiti minuta, i što je još važnije - kako će ih iskoristiti.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RMDmadritista
Monday, 24.02.2020
11:29

Realno gledajuci Luka je dobijao par dobrih sansi (po 60/70 min igre), problem je sto ih nije iskoristio. Sta vise smatram da je veci problem njegovo hladno kretanje i slabo zalaganje, a ne nedostatak golova.

avatar
Misosesic
Monday, 24.02.2020
06:09

Koju veću minutažu?Igrao je on i čitave utakmice pa nije nista pokazao.Vreme je njemu da razmišlja o pozajmici ili drugom klubu.

avatar
Делија_момак
Sunday, 23.02.2020
23:55

Кад ако не сад. Зидан час прича како верује у Луку а овамо га убаци два минута пред крај утакмице! И више него лицемерно с његове стране. Дајте дечку шансу у континуитету. Бензема није у форми и понављам - кад ако не сад?!

avatar
GoHardV3
Sunday, 23.02.2020
20:21

Ne ovo je doba u ligi kad Hernandez Hernandez sudi svaku utakmicu Realu a pogotovo Barseloni, mora katalonija biti mirna :D

avatar
Badr Hari
Sunday, 23.02.2020
19:24

Dajte Realu sudije i 2 boda prednosti nad Barsom i sve je sjajno i bajno: magic ZiZu najbolji trener svih vremena, Ramos pravi vođa, Kazemiro najbolji defanzivac ikada, Benzema rasni golgeter, a čak je i Kurtoi 'sve oprošteno'. :D

Omane li sudija i Real zaostane za Barsom ništa ne valja: Kurtoa je rupetina neviđena, Marselu bi trebalo zabraniti da igra fudbal, Benzema očajan, a nikada nije ni valjao, nemaju vođu, Azar promašaj... jedino je Zidan samo delimično loš, jer svi sa nestrpljenjem čekaju Čakira, Kassaija, Rocchija, Kujpersa, Olivera, Klatenburga itd. da vskrsnu magic ZiZu-a. :D

avatar
Offside
Sunday, 23.02.2020
19:24

UPRAVO TAKO!Benzema MORA na klupu!Covek je jednostavno preopterecen i preumoran tako da je krajnje vreme da se tim pravi sa Jovicem ili novim spicem!Azar je promasena investicija,Vinisijus nije kvalitet za Real,Isko se nelogicno gura.Rodrigo je talenat i on mora tek da stasa.Odbrani treba hitan remont i to ostaviti samo Varana ostale razjuriti.Kapiten naseg kluba je covek koji nema nikakav autoritet,strpljenje ili vaznost u timu,covek je u konstantnom razgovoru sa sudijom ili u carki sa protivnicima.Traku dati Kazameiru ili Varanu.A ponovo se potvrdjuje ono sto smo svi znali,odlazak Ronalda je Realu odsekao glavu i mi se od tog soka necemo skoro oporaviti.Nama je otisao motor tima a to se ne radi na nacin na koji je to uradio Real...