Odegard igra Ligu šampiona!

Autor: Janko Glavonjić
sreda 04.02.2015.
16:22
Izvor: Sportske.net

Mladi Martin Odegard je registrovan za Ligu šampiona, ako debituje protiv Šalkea, biće najmlađi igrač ikad u ovom takmičenju!

Beta/AP Photo/Terje Pedersen, NTB Scanpix
Beta/AP Photo/Terje Pedersen, NTB Scanpix

Povezane vesti

Martin Odegard je debitovao za Real Madrid Kastilju u prijateljskom meču protiv Peking Guana.

Meč je odigran u Madridu, završen je rezultatom 3:3, a Odegard je zabeležio dve asistencije za svoj tim, uz još nekoliko ključnih pasova koje njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste.

Norvežanin je odigrao 60 minuta, i ovaj meč je i organizovan da bi se procenio nivo njegove spreme i sposobnosti da odgovori zahtevima na ovom nivou.

Sudeći po tome šta se desilo posle, Odegard je položio ovaj ispit sa desetkom, pošto ga je Karlo Anćeloti, koji je posmatrao meč, uvrstio u tim koji ima pravo nastupa u Ligi šampiona!

Real Madrid igra meč sa Šalkeom u prvoj nokaut rundi. Madriđani su apsolutni favoriti, videćemo da li će Anćeloti pružiti Norvežaninu šansu da zasija na najvećoj sceni. Ako se to dogodi, Martin Odegard će sa 16 godina postati najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona.

Trenutni rekorder je Selestin Babajaro, koji je debitovao za Anderleht sa 16 godina i 87 dana. Ipak, ako uzmemo u obzir da Babajaro sada ima 36 godina, a da je fudbalsku karijeru završio pre punih osam godina, nije nemoguće da je i on jedan od afričkih fudbalera za koje se sumnja da su mnogo stariji nego što im piše u krštenici.

Neke Odegardove poteze sa utakmice Kastilje možete pogledati na ovom klipu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mosa Marjanovic 8
Wednesday, 04.02.2015
17:50

Nije im pametno sto ga odma prvi mjesec guraju u vatru barem po meni