Ode Vembli! Ali, umesto Mitra i Jokana, fudbal će igrati Amerikanci, na svoj način!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.09.2018.
10:56
Izvor: Sportske.net

Sutra bi trebalo da bude sankcionisana odluka, fudbalski hram će dobiti novog vlasnika. Predstoji glasanje, ali čini se da će to biti formalnost.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

FA je već dogovorila prodaju fudbalskog hrama, gazda Fulama Šahid Kan bi trebalo da za 800 miliona funti postane novi vlasnik.

On će uplatiti 500 odmah u kešu, sporazum predviđa da ne može da menja ime, odnosno da ga nazove po sponzoru, ali i da sami sponzori stadiona moraju prvo da dobije odobrenje od fudbalskog saveza Engleske.

Međutim Mitrović i Jokanović neće igrati fudbal na ovom stadionu, tačnije vrlo retko će se igrati "soker".

Kan planira da preseli svoje Džeksonvil Džaguarse u Evropu, oni su već igrali nekoliko puta u Londonu i izazvali veliko interesovanje. Vembli bi nema sumnje bio pun, a tokom jeseni, bila bi postavljena specijalna podloga i ne postoje šanse da se u toku NFL sezone na njemu igraju mečevi "sokera".

Sa druge strane, engleska reprezentacija bi na proleće igrala na stadionu, koji bi mogao da bude i domaćin recimo FA kupa, što je tradicija, ili završnice baraža za viši rang takmičenja.

Fudbalska asocijacija Engleske smatra da je napravila dobar posao, neke ankete su pokazale da je javnost raspoložena da vidi englesku reprezentaciju u drugim gradovima i na drugim stadionima, pa bi ovim potezom i to postala stvarnost kada su utakmice tokom jeseni u kvalifikacijama u pitanju.

Bilo kako bilo, glasanje je sutra, Kan očekuje pozitivan ishod, u Vembli je posle rušenja starog 2002. uloženo 757 miliona funti, a savez, odnosno država bi ga isplatili tek 2024. Otvoren je inače 2007. dug je 142 miliona funti...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 26.09.2018
11:50

Ne bih ni voleo da se Fulam seli sa Cottage-a, nekako mi je to jedan od retkih onih staro tradicionalnih engleskih stadiona i to ima svoj sarm.