Od Realovog čuda od deteta do seksualnog predatora, sledeća stanica zatvorski tim?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 01.02.2019.
11:28
Izvor: Sportske.net

Jedna posve neobična priča, karijera koja je otišla u nepovrat...

Niall Mason
Niall Mason

Povezane vesti

Kada je Dejvid Bekam bio zvezda Reala, on nije bio jedini Britanac u Valdebebesu. Naime, englesko čudo od deteta, Nijal Mejson je kao osmogodišnjak obukao dres Madriđana.

Ipak, pratio je karijeru roditelja koji su se preselili u Katar u potrazi ua većim novcem, igrao za Al Sad, pa onda i u akademiji u Dohi.

Rodom iz Lankašira, po povratku iz Azije, momak koji je po sopstvenom svedočenju stopirao po Šri Lanki, muvao se sam po Hong Kongu okusio život, potpisao je za Blekburn, pa kao veliki talenat otišao u najbolju fudbalsku školu u Engleskoj, onu Sautemptonovu, gde su stasali Bejl, Volkot, Oks Čembrlen, Luk Šo i tako dalje...

Mejson je čak trenirao i sa prvim timom, ali se preselio u bogatiju Aston Vilu, tu je uspevao da se dokopa šanse na pripremama, promenjena mu je uloga, od napadača, postao je vezni fudbaler.

Ali, nikada nije dobio šansu u prvom timu, otišao je na pozajmicu u Donkaster, a prošle godine ga je trećeligaš otkupio.

Zarađuje oko 300 000 funti godišnje, ima već 22 godine, standardan je i nadao se boljoj budućnosti.

A onda se desilo nezamislivo. Prošlog februara je na jednom privatnom partiju seksualno napao jednu od gošći, prijavljen je i završio je na sudu.

"Osramotili ste i sebe i profesiju, to nije primer za ostale igrače". rekao je sudija.

Devojka je svedočila da ničim nije izazvala Mejsona koji je zgrabio za kosu i neprilično pipao, dok je ona govorila da ima momka.

Na sreću tu je bio njegov prijatelj koji je udario fudbalera, a pojavilo se i obezbeđenje, posle čega su je odveli do policije da prijavi čitav slučaj. Mejson je priznao da je bio pijan i da je bio pozvan na pomenutu žurku u baru, ali je negirao da je seksualno napao devojku.

Njegov DNK je na brushalteru devoje, a pre napada jedan od Mejsonovih prijatelja joj je rekao da je fudbaler zainteresovan, da dobro zarađuje, ali je ona odbila da se upozna sa njim. No, tokom večeri, joj se približio, nekako seo do nje, a onda je počeo napad.

Mejson je osuđen dve godine uslovno, a prva greška će ga odvesti iza rešetaka.

Klub ga je suspendovao, platiće troškove suđenja, zanimljivo u Realu je igrao sa Zidanovim sinovima Lukom i Encom sa kojima je, kako je nedavno rekao, i dalje i kontaktu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke