Od beskućnika do bivšeg evropskog šampiona!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 27.03.2019.
21:23
Izvor: Sportske.net

Momak koga pamtimo po duelu sa Zlatanom Ibrahimovićem proživljava zaista bajkovitu priču.

Martin Rickett/PA via AP
Martin Rickett/PA via AP

Povezane vesti

Tarjon Mings je puno obećavao kada je stigao u Bornmut, leta 2015. godine.

Ipak, povrede su dovele do toga da izgubi mesto u postavi "Trešnjica", pa je tako u januaru stigao u Aston Vilu.

Odlično se snašao u Birmingemu, a višak slobodnog vremena zbog reprezentativne pauze iskoristio je da sa evropskom javnošću, kroz engleske medije, podeli svoju životu priču.

Još kao dečak, živeo je u skloništu sa svojom majkom i tri sestre.

Živeli su u Čeltenhemu sa dečkom njegove majke, ali su jednoga dana morali da napuste tu kuću, jedino rešenje bilo je sklonište za beskućnike.

Kako sam fudbaler kaže, proveo je skoro godinu dana tamo sa svojim sestrama i majkom.

"Živeo sam u skloništu za beskućnike. Na to mislim kada kažem da sam bio u situacijama u kojima je ljudima neophodna pomoć.

Ne sećam se tačno koliko sam imao godina, ali se sećam dva kreveta na sprat i nas petoro. Mama je spavala na kauču dok smo sestre i ja delili krevete.

Sećam se vrlo dobro, bilo je stravićno, javna kupitila, javni tuševi, užasno je bilo. Ljudi koji su tu bili nisu uvek bili baš najprijatniji. Bili smo tamo dugo, od šest meseci do godinu dana, a kada ste u osnovnoj školi, to nije lepo iskustvo
", rekao je Mings.

Od tada, postao je izvrstan fudbaler, prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Ipsvičom, a onda je usledio transfer u Bornmut. Najbolje ga u dresu "Trešnjica" pamtimo kada se žustro borio sa Zlatanom Ibrahimovićem u duelu protiv Mančester junajteda.



Zbog svega što je preživeo, Mings želi javno da govori o mentalnom zdravlju i kada god ima vremena trudi se da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

"Ne gledam u prošlost sa negativnim stavom. Gledam unazad sa osmehom jer mi je to dozvolilo da se povežem sa ljudima i nije mi bilo toliko teško, koliko je bilo ljudima sa kojima sam se sretao, ljudima koji su spavali na ulici. Svako iskustvo koje sam imao, želim da iskoristim na pozitivan način.

Kupujem vreće za spavanje, hranu, rukavice i grejače i obično izađem napolje u Batu, odakle sam, i podelim ih. Uradio sam to za Božić, koliko mi je raspored dozvoljavao.

Uživam u razgovorima sa ljudima i slušanju njhovih priča. Nekada je to jedina stvar koju mogu da im ponudim, vreme.

Možda imaju vreću za spavanje, hranu ili stvari za svog psa. Ali nekada samo vole da ćaskaju. To je nešto u čemu uživam, dobro je
", rekao je Mings.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barcelonista
Wednesday, 27.03.2019
23:04

Svaka cast! Nekad su ovakve licnosti fudbaleri bili a sad su vecinom sminke obicne! :-P