Od 57 ljudi, samo Klop zna kako sa Pepom Gvardiolom!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 10.11.2019.
12:13
Izvor: Sportske.net

To govori istorija, šta kaže Pep?

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Ako bismo nazvali Gvardiolu Supermenom među trenerima, kako tvrde Englezi, Klop je njegov kriptonit.

Naime, menadžer Sitija ima neverovatan skor protiv najboljih trenera u ovom veku, recimo Murinjo je dobio svega pet puta Gvardiolu u 22 meča, Poketino je dobio 3 od 18 susreta, a Venger 3 od 14.

Na svetu je 57 menadžera koji su četiri ili više puta vodili tim protiv Gvardiole i samo jedan čovek ima pozitivan skor, u pitanju je naravno Jirgen Klop.

Njih dvojica su odmerili snage 17 puta, Nemac je dobio osam mečeva, recimo, Unaj Emeri, trener Arsenala je 12 puta igrao protiv Gvardiole, ne zna kako izgleda pobeda.

Ali Pep će imati gotovo nemogući zadatak, od živih menadžera jedino je Kevin Kigen pobedio sa Sitijem na "Enfildu" i to 2003. kada je Anjelka postigao pobedonosni gol. Od tada, Manćini, Pelegrini, i Gvardiola u četiri navrata nisu uspeli da prekinu niz uspeha Liverpula.

Ukupno inače Siti ima tri pobede na "Enfildu" u istoriji, uz tu Kigenovu, Bond je slavio 1981. na Boksing dej, a 1956. je Siti pobedio u Liverpulu u kupu.

Gvardiola kaže da ga to ne čini autsajderom, da neće sesti u autobus i otići u Liverpul da izgubi.

Ali ima nešto što mu ne odgovara kod Klopa, prvi meč u Bajernu je izgubio u Superkupu od Klopa, u šampionatu je svako pobedio na strani. Problem je što Pep ne uspeva da nametne svoj stil igre, zna da bi gubljenjem lopte na svojoj polovioni došao u nevolju.

Prošle godine Klop je dobio oba meča u Ligi šampiona, ali je Siti slavio u prvenstvu što je možda i odlučilo šampiona. Na Enfildu je Gvardiola gubio sa 4:3, 1:0, poražen je i kod kuće.

U svakom slučaju Klop mu je najteži protivnik.

"Nije samo Klop to su njegovi timovi, mi igramo protiv šampiona Evrope, ne možeš da budeš siguran u pobedu. Ovom Liverpulu je teško naći manu"
, kaže Španac pred današnji derbi...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Monday, 11.11.2019
11:37

Sad ce Gvardiola da potrosi pola milijarde U JEDNOM PRELAZNOM ROKU pa ce Klopu pokazati kako se igra nogomet i ko je bolji

avatar
DEL PIEROO
Sunday, 10.11.2019
18:10

Neka bude 1x ceka se za pare i Liverpiulu titula

avatar
Wizard08
Sunday, 10.11.2019
15:57

Nekako meni kao navijacu uvek teze dolazi mec sa mancesterom i evertonom u gostima,nzm te meceve bas mrzim takodje i palas .dok ovde nekako uvek ocekujem pobedu i kuci i u gostima nekad bude nekad ne ali je ocekujem.tamo sve nesto mislim 0:0

avatar
Benz9
Sunday, 10.11.2019
15:38

Zaboravili ste Zidana..

avatar
Bidza i Tridza
Sunday, 10.11.2019
13:28

Имам осећај да ће их одрати Ливерпул.