Od 112 sekundi za "otpis", do 12 minuta testa za pasoš? Da li biste znali pitanja na koja je odgovarao Luis Suarez?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 25.09.2020.
18:36
Izvor: Sportske.net

Policija zaplenila opremu, telefone, suspendovan rad obrazovne institucije. Šta su bila pitanja za novog igrača Atletika na ispitu za dobijanje italijanskog državljanstva?

FC. EPA-EFE/CROCCHIONI
FC. EPA-EFE/CROCCHIONI

Povezane vesti

Luis Suarez je danas potpisao ugovor sa Atletikom, ispratio ga je Leo Mesi, pridružile su se legende, nisu propustili priliku da napadnu Bertomeua zbog načina na koji je "El Pistolero" napustio klub.

Ali, dok se on sprema za debi sa Atletikom, u Italiji je pukla bruka o nameštenim pitanjima, tačnije lažiranom ispitu, pozvani su i čelnici Juventusa, pominjan je advokat šampiona, a navodno je istraga otvorena i protiv direktora Paratićija.

Juve je ćutao do danas, oglasili su se rečima da je čitava priča inskonstruisana i da je jasan cilj da se večiti pobednik poremeti i uvuče u stvari koje nemaju veze sa fudbalom. Sve što je Juventus, kažu u Torinu uradio, je da poveže menadžere Suareza sa Univerzitetom za strance u Peruđi gde se dobija test koji se podnosi prilikom zahteva za državljanstvo. Na kraju Suarez je otpao jer Juventus nije želeo da čeka, a i pojavila se prilika da ugrabe mlađeg Moratu koji je slabiji igrač, ali ima prošlost u Juventusu i spreman je da se prilagodi timu. Uz to, Španac se odrekao dela primanja kako bi se vratio u klub.

Ipak, u Italiji je otkriveno šta je Suarez odgovarao na testu.

Sve je trajalo 12 minuta, uz upoznavanje i čestitke, a pitanja su bila, pa kako da kažemo, nego laka, da ne upotrebimo neku težu reč.

Da bi probili led pitali su Suareza kako se zove na italijanskom, on je rekao ime i prezime.

baner

Posle su mu pokazali dve slike, lubenice i supermarketa, uz pitanje kako se kaže na italijanskom dao je tačan odgovor.

Usledilo je pitanje da kaže jedan italijanski grad, naravno rekao je "Torino" i dalje se nadao da će u Juve.

I na kraju je na italijanskom rekao, "Bavim se fudbalom, igram već šest godina za Barselonu".

I eto, za 12 minuta je sve bilo gotovo.

Rad obrazovne ustanove je suspendovan do daljnjeg, oduzeti su telefoni advokatima koji su učestvovali u dogovaranju ispita kao i čelnicima ustanove koji tvrde da su nevini i da ništa od navoda tužilaštva nije tačno.

Dakle, posle 112 sekundi za koliko ga je Kuman obavestio da ne računa na njega, Suarez je za 12 minuta stekao uslov da postane državljanin EU.

Ili je tako bilo planirano...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Sunday, 27.09.2020
04:18

Juventus da namešta? Šta vam pada na pamet???

avatar
Red to the bone
Saturday, 26.09.2020
01:19

Pa šta, naši političari odreda imaju falsifikovane diplome, a i dalje su na vlasti

avatar
BlueBoy84
Friday, 25.09.2020
23:56

Kao vozačka ili fakultet na Balkanu. 😂😂😂

avatar
Gile sile pravi
Friday, 25.09.2020
20:21

Ovo je apsolutno smesno za B 1 u evropskom zakoniku nalaze se 234 bodova, A moras da imas minimum 160 bodova da bi dobio drzavljanstvo, znaci ide pisali text govrni ispit i citani ispit i tu se saberu bodovi gde mora da bude 160 bodova kako bi se stekao uslov za dobijanje drzavljanstva - tako je bar za obicne smrtnike, ovde je jasno da je ovo bila klasicna prevara u pitanju, ljudi ua pbican boravak ako nemaju doviljno govrnig znanja ne migu da dodiju biravak na tri godine, nego se stalno produzi na godinu dana zato sto nema dovoljno govornog znanja, tek kad svalda jezik kako treba onda mize na tri gpdine, znam civwka koj svoj biravak me moze da priduzi nikako na duze id godinu dana a vec deset godina zivi u evropi, stalno je sa srbima i nikako ne moze da nauci nemacki jezik