Ocene - Nemamo dilemu, Mandžukić je najbolji!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 09.05.2017.
23:14
Izvor: Sportske.net

Naše ocene nakon utakmice Juventusa i Monaka, za nas je igrač utakmice hrvatski fudbaler Mario Mandžukić.

EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Juventus

Đanluiđi Bufon 6,5 - Nije imao mnogo prilike da se dokaže danas, ali je imao jednu nesigurnu intervenciju na samom startu meča kada je udario Falkaa umesto loptu. Nije mogao mnogo bolje kod gola, ali je imao i jednu dobru intervenciju.

Andrea Barzalji 6,5 - Bilo je dosta napada Monaka u prvom poluvremenu po levoj strani njihovog napada, strani na  kojoj je bio ovaj fudbaler. Ipak, sasvim korektno je odradio svoj posao.

Leonardo Bonući 7 - Kao i uvek u bitnim trenucima, veoma je dobar, bez kikseva, siguran.

Đorđo Kjelini 7,5 - Najbolji pojedinac odbrane Juventusa danas, spasio je i jedan čist gol u prvom poluvremenu kada je reagovao ispred Falkaa.

Aleks Sandro 7 - Siguran po levoj strani, od njega manje nismo očekivali.

Sami Kedira - Malo igrao da bi bio ocenjen, povredio se već nakon deset minuta.

Miralem Pjanić 7 - Dobar na sredini terena, imao i jednu šansu u kojoj je morao bolje da reaguje.

Klaudio Markizio 6,5 - Solidno, ali može on i bolje, izgubio je par duela.

Dani Alveš 8,5 - Ponovo je bio fantastičan. Brazilac je fenomenalno asistirao Mandžukiću kod prvog gola, iako se asistencija ne pripisuje jer je Hrvat promašio iz prvog šuta. Kasnije je imao je jedno fenomenalno dodavanje do Dibale koji nije uspeo da postigne gol, a na kraju je to upravo Daniju Alvešu pošlo za nogom i to na fenomenalan način, iz voleja sa 20 metara.

Paulo Dibala 7 - Bio je konstantna pretnja, ali je promašio svoje šanse danas. U suprotnom, ocena bi bila daleko bolja.

Mario Mandžukić 9 - Igrač utakmice po našem mišljenju, ne samo zbog konstantne opasnosti po gol Monaka, već i zbog nekoliko neverovatnih vraćanja u odbranu i intervencija ispred gola Bufona. Setite se i onog pasa za Iguaina skoro iz svog kaznenog prostora, kada je Argentinac ušao u šansu. Napominjemo i fer plej potez kada je istakao da je on igrao poslednji loptom, a jedino što je pokvarilo donekle utisak jeste ovaj lakat pred kraj meča.

Da vam damo i jedan statistički podatak, Mario je danas imao 10 dobijenih vazdušnih duela, 7 više od sledećeg najboljeg na terenu.

Gonzalo Iguain 6,5 - Nije pogodio za 1:0 kada je imao veliku šansu, imao je još par udaraca ka golu, ulazio je u šanse, ali bez gola danas. Može on mnogo bolje.

Huan Kvadrado 6,5 - Ništa posebno nije doneo ekipi kada je ušao, ali je bio solidan. Morao je bolje da reaguje u situaciji kada je izašao ispred golmana Subašića.

Medhi Benatia - Ostaće neocenjen, igrao je svega par minuta.

Monako

Danijel Subašić 8,5 - Definitivno najbolji pojedinac današnjeg meča u Monaku. Jedino mu se može zameriti gol Danija Alveša, kada je loše boksovao loptu, ali je spasio sigurno 3-4 gola danas.

Andrea Rađi 6 - Kao i ostatak odbrane, nije bio na svom nivou danas. Monakova odbrana nije za polufinale Lige šampiona.

Kamil Glik 5 - Najslabiji pojedinac u odbrani Monaka, prenervozan je bio, zaslužio i crveni karton nakon što je nagazio Iguaina.

Žemerson 5,5 - Utopio se u sivilo. Dobio samo jedan duel sa igračima Juventusa, recimo da ta statistika dovoljno dokazuje kako je igrao.

Đibril Sidibe 6 - Solidan, ali ništa više od toga.

Žoao Mutinjo 7 - Možda i najbolji igrač u polju, što se Monaka tiče. Imao je dobre centaršuteve, a nakon njegove asistencije Mbape je postigao gol.

Timue Bakajoko 6 - U prvom meču je bio najslabiji igrač Monaka, a danas je bio prosečan. Imao je par grešaka, morao je bolje da reaguje.

Benžamin Mendi 6,5 - Par prodora koji su bili solidni, nakon jednog je Kjelini intervenisao na sjajan način ispred Falkaa. Ništa više od toga.

Bernardo Silva 6 - Uprskao par napada, može on to mnogo bolje.

Radamel Falkao 6,5 - Agilan, imao jedan pokušaj na startu utakmice, ali ga je Kjelini dobro sačuvao danas.

Kilijan Mbape 7 - Danas je postao najmlađi igrač u istoriji Lige šampiona koji je u polufinalu uspeo da postigne gol. Dobro je reagovao kod gola, a kada izostavimo taj gol, danas je sasvim dobro sačuvan.

Fabinjo 6,5 - Doneo je nešto novo u igri Monaka, imali su više sigurnosti od trenutka kada je ušao u igru, ali bez velikog rezultata.

Tomas Lemar 6 - Nije imao puno vremena, ali je dokazao da se radi o kvalitetnom igraču.

Valer Žermen - ostaće neocenjen, malo je 15 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

44 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Raky_b
Wednesday, 10.05.2017
09:57

Mandzo nije sjajan tehnicar, ali je radnik kakvog Srbija nema.nUpravo zbog takvih kao sto su on, Srna, Rakitic, Vida...kao sto je bio Olic, je Hrvatska bolja od nas iako se i kod nas tu i tamo nadje igraca tehnicki potkovanih kao Modric.nAli, tehnika odavno nije sve u fudbalu.

avatar
Misosesic
Wednesday, 10.05.2017
08:56

Svaka cast Mandjukicu bio je odlican ali za mene je Dani igrac utakmice.Klasa od desnog beka.Kakvu su samo gresku napravili ovi iz Barse.

avatar
Leonida
Wednesday, 10.05.2017
08:16

Mandzukic najbolji u Juveu juce a Raggi najbolji u Monaku pa da nije bilo njega Juve bi dao 5 golova i to u prvo poluvremenu.Ne znam zasto je ovako slabo ocenjen

avatar
mak_juventino
Wednesday, 10.05.2017
00:38

Nas Voin , Mandzo je legenda ! A vi ste najbolji sportski sajt na Balkanu

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 10.05.2017
00:07

Alves je najbolji.

avatar
Mangus
Tuesday, 09.05.2017
23:50

KONSTANO ga pljuju, kako ne vredi, zauzima mesto drugima, a covek ubija kako igra. Nije ni najbrzi, ni najveci tehničar, ali trci kao navijen, pomaze odbrani u ogromnoj meri i koristi svoje prilike. Zaista zahvalan igrac. I ako Juve odluci ds ga proda, voleo bih da ga liverpul kupi.

avatar
Golzalo Higuain
Wednesday, 10.05.2017
00:43

niko njega ne pluje otkako je postao krilo, a dok je napdač bio, jedino je bio dobar za srpske lige

avatar
ForzaJuve
Wednesday, 10.05.2017
00:50

Meni najdraži igrac u ovoj ekipi. Ovakvih boraca je u danasnjem fudbalu malo, koji su posveceni samo ekipi. Ne bi Juve bio ista ekipa bez njega, definitivno! FJ

avatar
Nikolaus
Tuesday, 09.05.2017
23:48

Sve je to lepo, dobar je Juventus. Razmislite samo, na stranu kvaliteti Juvea i Reala. U Juventusu imate odbranu koja je maksimalno iskusna i jos par igraca iz veze. Sta je sa napadacima?Dibala, Iguain, Mandza, Kvadrado? Pogledajte ceo tim Reala, to vam je kao da Juve ima 11 Bonucija,Kjelinija i Bufona, da ne nabrajam sad sve igrace..Siguran sam da ce da se pogube u finalu Dibala i slicni. Pozivate se na pravdu, Bufona? Pravde da ima Atletiko bi bio nagradjen za ovih par sezona titulom u LS.Ako se okrenete cinjenici da Juve igra takticki savrseno, kako onda igra Real?Ne zaboravite, Juve je do finala izbacio Porto,Barsu i Monako. Inace Barsa u najgorem trenutku u poslednji ko zna koliko godina.Kazacete pa Real izgubi od te Barse. Izgubi, zato sto je se upustio u trcanje za loptom, nadigravanje.Juve se nije nadigravao, Juve se povukao.Real ume da igra glavom, i time ce i dobiti Juventus.Verujte mi, ili jednostavno cekajte finale treceg juna, ali tog dana na terenu u Kardifu bice samo jedan tim, nosice belo, i pruzati jos jedan dokaz o velicini koju dokazuje iz godine u godinu. Generacija koju sada Real ima je nezaustavljiva.

avatar
Red Legend
Tuesday, 09.05.2017
23:57

Ti ako sam znas sta si napisao ili htio napisati svaka ti cast :)

avatar
Nikolaus
Wednesday, 10.05.2017
12:57

Hteo sam da kazem, za Juve nade u finalu nema.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 09.05.2017
23:44

Nepravedno osporavan covek u 3 od 5 najjacih klubova po rezultatima u zadnjih 6 god bio standardan. To nije slucajnost!

avatar
Grande Juventino
Tuesday, 09.05.2017
23:41

Juventus je ekipa koja kad kupi igraca svi se smeju a posle se cude... Previse je slucajeva za nabrojati ali mandzukic igra najbolju sezonu u zivotu!

avatar
fcb
Wednesday, 10.05.2017
01:08

Ne znam kojoj se to kupovini konkretno neko smije, ali ako mislis na Mandzukica, nije mi jasno zasto bi se tome neko smijao. Momak je bio prvi napadac u Bajernu u sezoni kad su osvojili LS i to vrlo dominantno. Nakon toga je bio dobar i u Atletiku. Sto se tice Iguaina, on je kada se radi o klupskom takmicenju, provjeren napadac, ali je cinjenica da je za njega previse 90 miliona.

avatar
amigo999
Wednesday, 10.05.2017
07:11

Alegri ga je usavrsio....

avatar
Z
Tuesday, 09.05.2017
23:25

Ovog momka sam smatrao balvanom, kada ga je Alegri kao klasicnog centafora, 9ku pomerio na krilo, nisam mogao da verujem....i onda cudo! Lik gine, igra nestvarnu odbranu (koliko krilni napadac uopste moze), a u napadu radi strasn posao!

avatar
Dukaman
Tuesday, 09.05.2017
23:36

Nisam bio srecan kad je dosao,ali igrama i zalaganjem stvarno zasluzuje sve pohvale,ipak za mene je Dani igrac utakmice!

avatar
MSSZRMK
Tuesday, 09.05.2017
23:40

Nije neka klasa ali sve nadoknadi sa trudom isto kao Vaskez u Realu,vrlo cenim takve igrace.