Očajnički vapaj na Kamp Nou, odjednom moguć i BANKROT! Rok pet dana, Mesi drži ključ?

Autor: Milovan Longinov
subota 31.10.2020.
09:26
Izvor: Sportske.net

Poslednja i pomalo neverovatna vest.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Hosep Marija Bartomeu je na sve načine urušio Barselonu i otišao, nekoliko dana pre nego što bi potpuno sve bilo uništeno.

Katalonski RAC1 preneo je ekskluzivu o stvarnom problemu klupskog budžeta, uz napomenu da je neophodno da igrači pristanu na smanjenje plata, inače bi Barselona već u januaru mogla da proglasi bankrot!

Problem je u tome što Bartomeu nije smeo javno da poruči kakva je situacija, jer da je ovo procurelo pre nekoliko dana, proterali bi ga još gore od "dostojnog" samovoljnog odlaska. Igrači nisu želeli ni da čuju o pregovorima sa Bartomeuom, koji je dan pre nego što je dao otkaz, održao prvu konferenciju za medije na kojoj je rekao  da nema razloga da ode, a zapravo je kupovao vreme da ispegla minus koji bi ga dokrajčio.

Kada mu je vlada Katalonije i zvanično zatvorila vrata i naterala da raspiše referendum za prvi i drugi novembar, što bi bilo već sutra, Bartomeu je pobegao jer bi dolaskom nove uprave sve bilo kasno.

Bartomeu je sada ostavio privremenu upravu da ona rešava gorući problem u "pet do 12", prethodno zataškavajući opasnu situaciju i mogući bankrot.

baner 10

Ovo je vrlo pouzdani izvor, koji je do ovih informacija došao zbog toga što je su advokati igrača prvi put pristali da saslušaju predlog uprave, koji ih je blago rečeno šokirao.

Navodno, na ovom sastanku, predstavnici igrača su saznali da klub ima rok još pet dana, odnosno do 5. novembra, da postigne dogovor o uštedi na platama od ravno 190 miliona evra, inače će kasa biti potpuno prazna i u januaru bi Barsa bila pred bankrotom!

Kada bi se sve to preračunalo, pomenutih 190 miliona evra je polovine ukupnog budžeta plata, jer se odavno zna da Barsa ima najveće troškove kada su u pitanju plate igrača (oko 390 miliona godišnje). U prevodu, igrači bi morali momentalno da pristanu a smanjenje plata od čak 50%!

Pojedini izvori bliski igračima prenose da je ova informacija šokirala sve, sada igrači na čelu sa kapitenom Mesijem drže ključ, što pokazuje koliko je prethodna uprava radila neozbiljno iako je znala za sve finansijske probleme koji traju od početka pandemije.

Mesi je takođe najplaćeniji, bruto Barsu košta 70 miliona evra, jasno je da bi on odricanjem dela plate najviše pomogao klubu i baš zato je ključ u njegovim rukama. Naročito ako uzmemo u obzir da bi ga i većina ostalih sledila, baš kao i što je nedavno kada su poslali dokument u kom nisu pristali na bilo kakav dogovor sa Bartomeuom.

Dalji detalji nisu poznati, osim da treba naglasiti da ovo nije nikakav pritisak Bartomeua i njegovih sledbenika, jer je i poslednji član njegove uprave dobio otkaz. Ovo je realno stanje i vapaj privremene uprave da spasu klub još i pre dolaska novog predsednika, jer će tada biti kasno.

Podsetimo, očekuje se da novi izbori budu 19. i 20. decembra, kako bi nova uprava mogla da reaguje u zimskom prelaznom roku. Ukoliko bude uopšte bilo kakvog novca...

Tiket

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Sunday, 01.11.2020
12:57

Sada da vidimo da li su Mes Que un Club ili Mas Dinero.

avatar
ixyco96
Saturday, 31.10.2020
19:30

kako novinari sve lepo saznaju. sve lepo ispliva na povrsinu. pitam se zasto ne ranije..

avatar
Mirjevac
Saturday, 31.10.2020
13:57

Koja glupost, danas za vreme virusa svi klubovi sveta su poslovali sa minusom, tako i Barca! Barca ima skupe i previse placene igrace, sa veoma visokim platama i to je vrlo resljivo, sa umanjenjem plata igracima i sa prodajom nekih od njih! Posto se priblizava zimski prelazni rok i tada Barca moze da prodaje igrace, sa prodajom onih igraca na koje trener ne racuna a njih ima vise i sa umanjenjem plate i problem resen! Igraci poput Mesija, Pikea i ostalih koji su bili protiv Bartomea, naravno da ti igraci nisu hteli da sa njim pregovaraju, vec ce sa novom upravom da pregovaraju i pristace na umanjenje plata! Barca je ovroman gigant sa poslovnim godisnjim prometom preko milijardu eura na godinu i ona nece propasti, ova virusna kriza ce da prodje i opet ce Barca i mnogi drugi klubovi opet uspesno poslovati!

avatar
Badr Hari
Saturday, 31.10.2020
13:26

Normalno da Messi drži ključ, zato ga i zovu ključni čovek. I bez ovoga znali smo da je Messi opljačkao Barsu i da je zato hteo da pobegne. Bartomeu je jedva uspeo da ga spreči u tome kako bi odgovarao, a on umesto da odgovara smenio je Bartomeua ni krivog ni dužnog, čoveka koji se 6 godina borio da sačuva Barsu od Messijevog uništavanja. Užas... :D

avatar
Lecter
Saturday, 31.10.2020
13:06

Ne zasluzuje nijedan fudbaler godisnju platu ni 50000 evra, ali nije Mesi kriv sto je Barselona predhodnih godina kiksala na transfere i pukli mnogo para pa sad traze da smanji platu. Mesi ne bi trebao da pristane ni jedan evro da smanji.

avatar
Amalainter
Saturday, 31.10.2020
11:50

Pa isti im je...svakako igraci moraju spasiti klub,nebitno ko je na celnoj poziciji..nadam se da ce bankrotirati..

avatar
deki trbic
Saturday, 31.10.2020
11:46

NEKA PROPADNU....ZASLUZILI SU...POSLE SILNIH GODINA POMOC SUDIJA TJ UEFE ne zovu se za dzabe sada UEFALONA ;)

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 31.10.2020
10:33

Mes(si) Que Un Club