Očajni Šalke, Augsburg ubedljiv na "Veltins areni"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 24.05.2020.
15:21
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Gelsenkirehna doživela i drugi poraz od povratka na teren.

EPA-EFE/MARTIN MEISSNER / POOL
EPA-EFE/MARTIN MEISSNER / POOL

Povezane vesti

U okviru 27. kola Bundeslige Šalke je ugostio ekipu Augsburga.

Neće po dobrom pamtiti prvi meč na svom stadionu po povratku sa pauze, kako su doživeli poraz od Augsburga rezultatom 0:3 (0:1).

Gosti su poveli već u šestom minutu, sjajno je slobodan udarac izveo Leven, njegov pogodak pogledajte OVDE.

U 28. minutu dobra prilika za Matonda, pobegao je velški internacionalac odbrani gostiju, ali ga je golman Lute sprečio da poravna rezultat.

Šalke je imao 72% vremena u prvom poluvremenu loptu u svojim nogama, na kraju su uspeli da upute samo jedan šut u okviru gola, pomenuti pokušaj mladog Rabija Matonda.

Otišlo se sa 0:1 na odmor, nije se mnogo šta promenili ni u nastavku, solidnu priliku domaćin je imao u 72. minutu, Gregorič je tukao glavom, ali je lopta prozujala pored leve stative.

Samo četiri minuta kasnije, greška Džondža Kenija, mladi Sarenren Baze izbija sam pred Šuberta i efektnim udarcem trese mrežu tima iz Gelsenkirhena, 2:0 za gostujući sastav.


Još jedno bledo izdanje Šalkea, koji je u prvom meču po povratku sa pauze doživeo težak poraz u "derbiju Rura" od Dortmunda (0:4). Augsburg se oporavio od poraza koji je na svom terenu doživeo od Volfsburga (1:2).

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke