Obojica zarađuju po 12 miliona evra, Kuman im danas otvorio vrata Barse!

Autor: Milovan Longinov
subota 03.10.2020.
13:51
Izvor: Sportske.net

Biti direktan kao Ronald Kuman - nešto na šta nisu naučili na Kamp Nou sa Ernestom Valverdeom i Kikeom Setijenom.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Dok su njegovi prethodnici često davali polovične, lažne diplomatske odgovore, Ronald Kuman je definicija direktnosti i otvorenosti.

Od prvog dana, Kuman se ne libi da uradi i kaže sve što misli, pa je tako momentalno precrtao kvartet "teškaša" - Rakitić, Vidal, Suarez, Umtiti i samo je još poslednji ostao "problem".

Verovali ili ne, Samjuel Umtiti zarađuje 12 miliona evra godišnje, a za Kumana doslovce ne postoji.

Na današnjoj konferenciji uoči utakmice sa Seviljom, Kuman je opet govorio o štoperskoj poziciji. Iako su tu tu njih petorica, zvanično - Pike, Lengle, Arauho, Umtiti i Todibo, Kuman kaže da ih ima "trojicu, možda četvoricu", te da zato želi Erika Garsiju.

"Na toj pozicji imamo tri, možda četiri igrača i istina je da želimo Garsiju u ekipi. Imamo vremena do ponedeljka da završimo tranfer. Ne želim da dajem dalje komentare, iako sam video šta je Pep Gvardiola rekao na tu temu. Finansijski problemi u klubu komplikuju situaciju i ne znam da li ćemo uspeti",
rekao je Kuman i nastavio:

"Imamo dve pozicije u timu koje bismo želeli da pojačamo - štoper i centralni napadač. Imamo veliki broj utakmica i želimo jaku konkurenciju. Značilo bi nam kada bismo tu imali još po jednog igrača", rekao je Kuman.

Baner 4


Što se odlazaka tiče, očekuje se da ode samo još Žan-Kler Todibo i to u Fulam, čime bi bio finansiran transfer Erika Garsije.

Za dolazak napadača, konkretno Memfisa Depaja, potrebno je još novca, odnosno odlazaka. Poslednjih dana pojavila se informacija da bi Osman Dembele mogao u Mančester Junajted, Francuz takođe ima 12 miliona evra godišnje i među najplaćenijim je u ekipi, a Kuman je i na to imao odgovor.

"U ekipi želi da imam samo zadovoljne igrače, ako je neki igrač nesrećan, onda bi trebalo o tome da priča sa mnom, a Dembele nije rekao ništa. Njegov ostanak u klubu zavisi od njega, a ja računam na njega ukoliko ostane", rekao je Kuman.

Utakmica Barselona - Sevilja na programu je u nedelju u 21.00, a prelazni rok traje do ponedeljka uveče...

Baner 14

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Saturday, 03.10.2020
16:24

Fale Barseloni oba stopera jer su Lengle i Pike prosecni igraci. Pike cak ima previse gresaka za ovih desetak godina, ne bi ga trpeo nijedan normalan klub.

avatar
Mirjevac
Saturday, 03.10.2020
23:44

Pike je osvojio grdne trofeje sa barcom, a ti kates da ga nebi niko trpeo! Da si gledao zadnju utakmicu barcinu protiv Celte, vido bi da je Pike bio jedan od naj boljih, Pike je u 32 godini, tako da on za te godine je odlican, posto jedan igrac ne igra sam, vec njih vise, zato se ne moze krivi samo jedan igrac!

avatar
Rise up
Sunday, 04.10.2020
20:40

Pogledaj kako Pike igra u ligi sampiona godinama unazad. Selta nije merilo.

avatar
P. S.
Saturday, 03.10.2020
16:16

Tako je, samo ostro i na prvu. Mnogo bolje je nemati centralnog napadaca negoli imati Suareza, a za nabavku novoga Barsa je odvojila sve pare koje su zaradili prodajom Suareza.

Sa Dembeleom je slicno kao sa malim crnogorcem iz vica, kada je prvi put progovorio tek u 15-oj godini i to potpuno normalno (dotle svi moguci lekari, konzilijumi, nadrilekari, vracare, cupanje kose roditelja itd.). Kada su ga pitali zasto nije hteo da prica, odgovorio je: 'do sada nijesam imao primjedbi'.

avatar
Barca4ever
Saturday, 03.10.2020
14:05

Fali Barsi i zadnji vezni, ne samo stoper. U slucaju odsustva De Jonga nadrljali su.

avatar
Mirjevac
Saturday, 03.10.2020
23:47

Barca ima dovoljno i mozda visak veznih igraca, zadnjeg veznog moze da igra ofanzivni vezni! Tu su Buskets, Pjanic, De Jong, Tu je Pedri, tu je i Alena, a tu je i Serdjo Roberto, on je vezni igrac, tako da moze da igra i defanzivnog veznog, posto je sad doso igrac koji ce da igra na poziciju Semeda!

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 03.10.2020
14:02

Verovao ili ne, Umtiti ima enormne probleme sa povredom/povredama.