Obamejang nastavio da pogađa, Velbek pogurao Tadićev Sautempton ka Čempionšipu!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 08.04.2018.
17:09
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Arsenala slavili su u susretu 33. kola na svom stadionu protiv ekipe Sautemptona.

Beta/Tim Goode/PA via AP
Beta/Tim Goode/PA via AP

Povezane vesti

Izabranici Arsena Vengera slavili su posle velike borbe na "Emirejtsu" protiv Sotona rezultatom 3:2 (2:1).

Poveli su gosti u 17. minutu, strelac je bio Šejn Long, na asistenciju Sedrika Soareša.

Nekih 12 minuta kasnije, lepa akcija Arsenala, Velbek dodaje do Obamejanga, a Gabonac postiže svoj šesti gol u dresu "Tobdžija".

Igrao se 38. minut, kada je Arsenal došao do preokreta. Ivobi je odložio loptu do Velbeka, ovaj je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora, lopta je pogodila Stivensa i efektno odsela u mreži nemoćnog Mekartija, 2:1 za ekipu iz Severnog Londona.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a u uvodnih 10ak minuta nastavka Arsenal je mogao da dokusuri rivala.

Najpre je Džaka bio u dobroj prilici, ali je Mekardi dobro intervenisao, da bi u 52. minutu dobru šansu imao i Ivobi, ali je Mekarti odličnom intervencijom i ovog puta sačuvao svoju mrežu.

Igrao se 62. minut, kada je Šejn Long tukao glavom iz dobre pozcijije, ali je Čeh odlično intervenisao, a samo dva minuta kasnije Irac postiže gol, ali ga sudija poništava zbog ofsajd pozicije u kojoj se Long našao.

Uveo je potom u 72. minutu Hjuz i robusnog Čarlija Ostina u igru, a to mu se ubrzo isplatilo, Soareš je maestralno prošao po desnoj strani, zavrnuo je loptu pred sam gol "Tobdižja", gde se na pravom mestu našao rezervista Ostin, 2:2 na "Emirejtsu".

Ipak, usledila je nova serija napada Arsenala, Velbek je upropastio dobru priliku u 78. minutu lošom reakcijom ispred gola gostiju, njegov udarac je otišao daleko preko gola, ali se bivši napadač Mančestera samo tri minuta kasnije ispravio.

Ispratio je dobro centaršut Ivobija i smestio loptu u mrežu "Svetaca" za novo vođstvo Arsenala.

Usledila je totalna ofanziva Sotona, Tadić je bio u dobroj prilici u 86. minutu, ali je Čeh odlično intervenisao nakon udarca srpskog reprezentativca.

Uvukla se nervoza u redove "Svetaca" u finišu, usledilo je koškanje igrača dve ekipe, iz kog su deblji kraj izvukli štoper Sotona Stivens i vezista Arsenala Elneni, koji su morali ranije na tuširanje, zaradili su po direktan crveni karton.

Do kraja ipak nije bilo promene rezultata, Arsenal je prišao petoplasiranom Čelsiju na dva boda, ali "Plavci" tek igraju svoj meč 33. kola.

Sautempton je u teškoj poziciji, nalaze se na 18. mestu, sa tri boda manje od Kristal Palasa, koji je prvi iznad crte.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Žan-Žak Ruso
Sunday, 08.04.2018
19:36

Kakav je Mustafi, crko majci. Kako fino pusti Longa da dadne gol i onda, u njegovom stilu, digne ruke, a kako nije bilo drugih igrača oko njega, on okrivi Čeha za gol. On je trenutno ubedljivo najgori štoper lige, tu nema dileme, goreg nema, a kod nas je standardni prvotimac. Tragedija!!!

avatar
FanEngleskogfudbala
Sunday, 08.04.2018
18:34

Sautempton je ocajan,napad i nije toliki problem ali odbrana im je katastrofa.Veliku su gresku napravili sto su uopste angazovali Pelegrina,ili sto su ga toliko dugo drzali na klupi,sto su prodali Van Dajka a nisu doveli zamenu,i posle toga jos vecu gresku dovodjenjem Hjuza koji za sada ne uspeva da se snadje.Moraju sto pre da se trgnu,ako hoce da ostanu u PL.Cini mi se da su ipak mnogo blizi Championshipu.Sta reci za Arsenal,nista posebno nisu odigrali ali su ipak pobedili.Napadaci su im u odlicnoj formi,cak su se i cuvali za revans za CSKA.Nisu igrali nesto posebno dobro kao ni protiv Stouka ali igrali su koliko im je bilo potrebno.

avatar
Непобедиви
Sunday, 08.04.2018
17:44

Ako je Sotonov igrac dobio crveni, morao je i Vilsir, a ne da se provlaci jer je Englez, pa kasnije Elneni dobija kako bi se sudija iskupio. A zapravo i nije bilo razloga za crvene kartone. Ono se resava zutim. Engleske sudije nam iz kola u kolo dokazuju da su najgori.

avatar
HALAMADRID1233
Sunday, 08.04.2018
18:43

Zato i nemaju sudije na Svjetskom poslije mnogo godina

avatar
Sunday, 08.04.2018
17:30

Kao sto sam rekao kada sam zadnje leto prizeljkivo Obamejana u Celsiju da ce momak kidat u PL. Isto tako kad je potpiso za Arsenal rekao sam da ce do kraja sezone imati min 10 golova i vidi se da je na dobrom putu. Mnogi su govorili da je on slab za PL, da fula u Nemackoj, da je Nemacka liga slaba... sve vas momak pobija i to kako najbolje zna, golovima! Samo napred momak jedino protiv Celsija da uvek zakazes :D

avatar
jack wilshere
Sunday, 08.04.2018
18:54

To mogu samo neznalice totalne reci.. onakav tip igraca u svakoj ligi bi uspio, jednostavno brzina i agresivnost mora.jednom u 90min se isplatiti...nA kontaj da uopste nije prosao pripreme, od sljedeće sezone ocekujem da ce biti jos bolji i uigraniji sa ostalim igracima..

avatar
Sunday, 08.04.2018
22:32

Apsolutno. Momak vredi pare samo sto gusi Lakazeta.

avatar
jack wilshere
Sunday, 08.04.2018
17:16

Inace, PEA ima najbolji start po golovima u istoriji Arsenala... i dalje ne mogu vjerovati kako smo u ovako jadnoj situaciji uspjeli dovesti ovakvu zvijer i to cak i jeftino za današnje standarde..nA nije ni prosao pripreme i proces adaptacije, nadam se da ce u sljedecoj biti jos bolji..

avatar
BancheS_Arsenal
Sunday, 08.04.2018
17:15

Uzbudliva zavrśnica,Aubameyang 👏👏👏

avatar
jack wilshere
Sunday, 08.04.2018
17:11

Jbg kad Velbek protiv tebe upise dva gola i asistenciju, znas da je vrijeme za drugu ligu..

avatar
Žan-Žak Ruso
Monday, 09.04.2018
19:14

Volio bih da Soton ostane u PL, jer je dao mnogo sjajnih igrača, nije veštački tim, već se isključivo oslanja na svoju omladinsku školu.

avatar
Žan-Žak Ruso
Monday, 09.04.2018
19:16

A Velbek? Zdravo bio, jedino kao rezerva može proći. Od njega nema sreće i to je bilo jasno od dana kad je kod nas došao.