Novo lice Barbarinog Milana!

  • Autor: Janko Glavonjić

  • 09. novembar 2013.

  • 11:38

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sukob koji je dugo tinjao između Silviove ćerke Barbare, koja polako postaje sve uticajnija u klubu, i Galijanija, prerastao je u otvoreni rat. Upućeni tvrde da su Galijanijevi dani odbrojani, i da je Barbara već postavila korake kroz koje treba da se izvede prava revolucija u Milanu i klub dovede na stare staze uspeha!

Novo lice Barbarinog Milana!
Slike iz lože "Kamp Nou" stadiona u kojoj su sedeli rukovodioci Milana govore više od hiljadu reči. Milan je podeljen na dve struje, a vrlo je izvesno da će Barbarina odneti pobedu.

Kako Barbara Berluskoni zamišlja da postavi Milan na noge?

"Ledi B", kako su je krstili italijanski mediji, prvo mora da koncentriše vlast u svojim rukama. Njen tata se slaže sa njom da je možda došlo vreme da vlast bude koncentrisana u rukama jedne osobe, ali neće otvoreno krenuti na svog starog saradnika i prijatelja Galijanija. Ipak, Barbari ne smeta da "prljav posao" radi sama.

Sledeći korak bi bio nalaženje mesta za legendu Maldinija u klubu. Nov početak često zahteva traženje uporište u prošlosti, a Maldinijev status ikone koji ima u Milanu svakako bi pomogao novoj strukturi da dobije legitimitet i bude podržana i iznutra, ali i od brojnih navijača Milana.

Posle Galijanijevog svrgavanja, Milanu bi bio potreban novi sportski direktor, sveža energija koja bi se slagala sa Barbarinim entuzijazmom i planovima. Najveći kandidat za to mesto trenutno je Danijele Prade, direktor Fiorentine, koji je tokom poslednjih godina povlačio prave poteze u Firenci, povezao se sa mnogim uticajnim ljudima i klubovima i ćerka Berluskonija ga vidi kao pravog nosioca "novog poretka"-

Jedan od najvažnijih koraka za Barbaru će biti razvoj skauting mreže Milana, koja je trenutno potpuno zapostavljena. Sukob između nje i Galijanija je i otpočeo kada ga je optužila da neracionalno troši sredstva za transfere, tvrdeći da Fiorentina i Roma u ovom trenutku imaju znatno bolji tim od Milana, a da je sastavljen sa mnogo manje novca.

To bi značilo ne agentima, a pogotovo Minu Rajoli, koji trenutno "drži" 6 igrača Rosonera.

Poslednji korak bi bio otkaz Alegriju, i dovođenje još jedne legende kluba pored Maldinija, ali na samu klupu Milana. Najveći kandidat da nasledi Alegrija je naravno Pipo Inzagi, ali se pominje i ime Klarensa Sedorfa.

Barbarina revolucija je otpočela i niko je neće zaustaviti. Videćemo da li će atraktivna ćerka bivšeg italijanskog premijera Berluskonija uspeti da se izbori sa svim preprekama koje će joj biti na putu, i da li je ovo zaista podizanje posrnulog giganta na noge.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari