Novo iznenađenje u Bundesligi - Izgubio Dortmund!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.09.2014.
20:23
Izvor: Sportske.net

Ni treći nemački predstavnik u Ligi šampiona nije večeras uspeo da dođe do pobede u četvrtom kolu Bundeslige. Koliko su Bajern, Šalke i Dortmund bili uspešni na startu elitnog evroskog takmičenja, toliko su razočarali večeras na domaćoj sceni.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Podsetimo, u popodnevnim mečevima su Bajern i Šalke u duelima sa Hamburgom i Ajntrahtom uspeli da osvoje samo po bod, dok je Dortmund večeras prošao još gore.

Klopovi ''Milioneri'' su u četvrtom kolu Bundeslige gostovali Majncu i doživeli već drugi poraz od starta nove sezone - 2:0.

Nadali su se navijači Dortmunda da će njihov tim nastaviti onako kako je igrao protiv Arsenala pre nekoliko dana u Ligi šampiona. I ponovo su ''Milioneri'' bili konkretniji, stvarali šanse, ali dok su ih oni promašivali, fudbaleri Majnca su svoje prilike koristili i na kraju došli do ubedljive pobede.

Imala je ekipa Dortmunda i dve pogođene stative večeras, prvo preko Ramosa u prvom, pa Mhitarijana u drugom poluvremenu, ali je ključni trenutak meča bio neiskorišćeni jedanaesterac Ćira Imobilea u 70. minutu, čiji je šut sa bele tačke zaustavio golman domaćih Karijus.

Četiri minuta ranije, Majnc je poveo preko Okazakija, koji je na najbolji način završio akciju Samperija po desnoj strani.

A kada Imobile zatim nije iskoristio pomenuti penal, kazna je stigla već u 74. minutu, pošto je posle još jednog ataka domaćih po desnoj strani, štoper Dortmunda Ginter postigao autogol, u pokušaju da loptu izbije u korner - 2:0.

Golove možete da pogledate OVDE.

Od srpskih reprezentativaca, Miloš Jojić je svih 90 minuta proveo na terenu, dok Nevena Subotića nije bilo u ekipi Dortmunda. Kod domaćih, Filip Đuričić je zaigrao tek u samom finišu umesto Hofmana.

Majnc se večerašnjom pobedom pridružio vodećima na tabeli, sa osam osvojenih bodova, dok je Dortmund ostao na šest.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke