Novi zakon vraća Seriju A na vrh, stiže i Murinjo, ali ne tamo gde ga svi očekuju?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 04.05.2019.
10:59
Izvor: Sportske.net

Sastanak u ponedeljak znači i novu kombinaciju za klubove na Apeninima koji traže trenera. Poreske olakšice će doprineti mnogo boljoj situaciji za klubove.

Beta/AP Photo/ Rui Vieira
Beta/AP Photo/ Rui Vieira

Povezane vesti

Italijanski mediji se i dalje bave sudbinom dve klupe, Interove i Romine, mada i Milan traži novog trenera.

Naime, Roma je pregovarala sa Antoniom Konteom koji je čekao Juventus, od toga nema ništa, Nedved je sinoć potvrdio da Alegri ostaje na klupi.

Sinoć je potvrđena vest da se Konte sastao sa Marotom i da mu je rečeno da pričeka jer su Kinezi blizu odluke da smene Spaletija.

Naime, Stiven Žang se predomišlja, veruje da će Konte na klupi privući veća igračka imena poput Lukakua, a čitav posao bi ga koštao oko 80 miliona evra. To bi značilo da se Spaletiju isplati dvadesetak, ostalo bi bili troškovi Konteovog trogodišnjeg angažmana. Na ruku italijanskim klubovima ide novi zakon, odnosno poreske olakšice koje su uvedene kako bi se zadržala mlada italijanska radna snaga u zemlji, manjim doprinosima na plate. To znači da bi ugovori fudbalera i trenera mogli da se povećaju, jer će porez biti manji.

Odlazak Kontea u Inter bi značio da se Roma okreće Murinju, on je zainteresovan, čak se priča da bi u nedostatku opcija bio raspoložen da smanji platu, da bi ponovo nasledio Ranijerija, ali i dobio vreme da napravi novi tim, sa mlađim fudbalerima.

Ulazak Rome u Ligu šampiona bi pomogao, videćemo kako će se sve završiti, ali Murinjo će teško na klupu Bajerna, jer i ako ode Kovač, meta Bavaraca je Ten Kate iz Ajaksa, dok će PSŽ zadržati Tuhela.

U svakom slučaju povratak Kontea i Murinja u italijanski fudbal bi bio značajan plus, i uz pomenute poreske olakšice učinio Seriju A ponovo primamljivom i za najveće igrače na svetu.

Što se Milana tiče, problem je novac, ako izostanu iz Lige šampiona što je gotovo izvesno, neće imati novca za velika pojačanja, ali ni za veliko trenersko ime. Iako Leonardo cilja Sarija, čini se da će Italijan ostati na klupi Čelsija, a "Rosoneri" će morati da se zadovolje nekim italijanskim trenerom, poput Di Frančeska ili Đampaola koji dugo čeka šansu u velikom klubu. Ni Gasperini nije rešenje, ostaće verovatno u Atalanti, a ako Simone Inzagi ode, kako se priča negde van Italije, Siniša Mihajlović bi mogao da dobije priliku u Laciju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 04.05.2019
14:55

jeste bas bi LUKAKU dosao u Inter ? price za malu decu....ta liga je smesna za njega.

avatar
BojanMC
Saturday, 04.05.2019
15:40

Kako mislis smesna liga koja je 3 po koeficijentu u evropi. Pitanje je da li je Lukaku dovoljno dobar za Inter, s obzirom da Inter ima Ikardija koji je mnogo bolji napadac. Jedino ako ga prodaju.

avatar
deki trbic
Saturday, 04.05.2019
17:38

Smesna liga za njega, smesan tim...njemu lezi PL , a u Italiji ne bi igrao kako zna i ume xD

avatar
amigo999
Saturday, 04.05.2019
16:08

Dobar je Lukaku...Samo nije on za Seriju A ili za LaLigu. Najbolje mu je PL. Decko je dva metra, moze da trci 2 sata bez prestanka..Uklapa se u PL, To vole Englezi i ljubitelji PL...

avatar
Nenadd
Saturday, 04.05.2019
14:17

Ko normalan placa trenera 60 m za tri sezone, plus takvi pojedini precenjeni treneri uzimaju 5-10 m po sezoni a za 10 puta manje pare mogu naci coveka da odradi isti posao jer realno nece ni roma ni inter uzeti ni skudeto ni LS

avatar
Paul Kersey
Saturday, 04.05.2019
12:32

Milan ondaK mož' Ranijerija.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 04.05.2019
11:43

Venger > Milan

avatar
BojanMC
Saturday, 04.05.2019
15:39

U kom kontekstu gubitnik kako sto je venger moze biti stavljen u istu recenicu sa SEDMOSTRUKIM PRVAKOM EVROPE? Trenutno stanje je samo trenutno i nista vise, imao je Milan i gore decenije od ovog vremena sad, to znamo svi mi pravi navjaci Milana.

avatar
BojanMC
Sunday, 05.05.2019
22:34

Da i taj gubitnik je igrao svih tih 20 godina nokaut fazu lige sampiona, jednom proso dalje od cetvrtfinala.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 04.05.2019
17:12

Taj gubitnik je cak 20 godina zaredom (?!) bio medju prva cetiri u Premijer ligi i osvojio je 3 titule sa tim klubom, od toga jednu bez ijednog poraza. Svakako da nije resenje na duze staze, ali, na 2-3 sezone jeste.

avatar
bebel
Saturday, 04.05.2019
11:27

Prije desetak godina je dovođenje Mourinha obećavalo trofeje u kratkom roku. Danas dovesti Mourinha za trenera znači rizik od raspada sistema u roku od najviše dvije godine.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 04.05.2019
11:20

Odavno Henk ten Kate nije u Ajaksu. Milan ce gotovo izvesno ostati bez Lige sampiona? Kako ti to znas ako bi hteo da podelis sa nama tu svoju mudrost? Mi trenera trazimo jos od odlaska Sedorfa i Alegrija pre njega, znaci, vec pet godina nemamo resenje...