NOVI trofej za PSŽ, odgovara im i lutrija!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 01.08.2020.
00:01
Izvor: Sportske.net

PSŽ slavio pobedu.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Dobili smo i pobednika Liga kupa Francuske nakon finala koje su večeras igrali PSŽ i Lion. Nakon regularnog dela je bilo 0:0, posle produžetaka takođe, pa su penali odlučili pobednika.

Na kraju, trofej ide PSŽ-u koji je slavio sa 6:5 nakon penala.

PSŽ nešto bolji u prvom delu igre, imao je Nejmar jednu šansu početkom poluvremena kada je lopta prohujala pored stative, a potom je i Idrisa Gaj šutirao odlično kada je golman Liona Lopes to odbranio na sjajan način.

Dobru šansu za Lion propustio je Memfis Depaj početkom drugog dela, a onda je usledio miran tok utakmice sa tosta faulova i prekida.

Pored kraj meča dve šanse na obe strane, prvo je Korne iz slobodnog udarca pretio golmanu Navasu, da bi nakon toga Nejmar propustio kolosalnu šansu u 87. minutu kada mu je golman skinuo zicer.

U produžecima bez bitnijih dešavanja osim na samom kraju kada je Rafael dobio crveni karton (možda i prestrogo), pa se pristupilo izvođenju penala.

Nakon pet serija je bilo 5:5, niko nije promašio, a napetost je dostizala vrhunac. Tada je Traore prvi promašio za Lion u šestoj seriji, a na drugoj strani je siguran bio Sarabia za novi, treći trofej u sezoni za PSŽ. 

Ono što treba napomenuti jeste da je PSŽ ostao bez dvojice prvotimaca tokom ovog susreta koji su napustili teren zbog povrede, a to su Ikardi i Kurzava pa su sada upitni za utakmicu sa Atalantom u okviru četvrtfinala LŠ.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke