Novi problemi za "Rosonere", jedan od potencijalnih kupaca se premišlja?!

  • Autor: Nikola Miloradović

  • 08. jul 2018.

  • 20:49

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Jonghong Li bi svojim postupcima mogao da napravi veliki problem Milanu.

Novi problemi za
Foto: EPA/MATTEO BAZZI
Kineski biznismen pod imenom Jonghong Li je pre oko godinu dana preuzeo vlasništvo nad fudbalskim klubom Milan.

Od starta je delovalo da je to dobra stvar za jedan od najvećih italijanskih klubova, novi vlasnik je tokom leta 2017. godine doveo 11 novih igrača na "San Siro".

Ipak, problemi su krenuli da se javljaju ovog leta, Milan je zbog dugova i problema sa FFP pao pod lupu Uefe, koja je na kraju kaznila klub sa dve godine neigranja u evropskim takmičenjima i 32 miliona evra.

Li je propustio rok za plaćanje duga, Eliot fond je to uradio umesto njega, pa je na Kinezu bio zadatak da vrati taj novac američkom fondu ili da proda klub.

Roko Komiso je jedan od ljudi koji je pokazao interesovanje za kupovinu 70% deonica kluba, ali je sada i bogati italijanski biznismen počeo da se premišlja.

Naime, pojavili su se problemi, jer niko ne zna šta su planovi Jonghong Lija.

On nije vratio pomenutih 32 miliona evra Eliot fondu i sada Amerikanci kreću u proces preuzimanja kluba od kineskog biznismena.

"Mi zaista ne znamo koji su put odabrali gospodin Li ili gospodin Singer iz Eliot fonda, ne znamo kako će se sve završiti.

Dok mi neko ne kaže drugačije, gospodin Li je i dalje vlasnik Milana. Sve to mora da prođe kroz sud, ali gospodin Li je i dalje vlasnik
", izjavio je Komiso.

On je dodao i da neće davati nikakva obećanja, a metaforično je prikazao koje su šanse da on postane novi vlasnik "Rosonera".

"Možda da bacimo novčić... Ne želim da dajem nikakva obećanja, svi koji me znaju, mogu da potvrde da nikada ne dajem obećanja koja ne mogu da ispunim. Roko obeća nešto samo kada to može i da ostvari", dodao je gospodin Komiso.

Na kraju je zaključio da mu se u Milanu najviše dopada trener Gatuzo.

"Ono što mi se sviđa je čovek pod imenom Gatuzo, jer sam pre 50 godina ja bio kao Gatuzo. Nisam bio tako dobar, on je bio mnogo bolji igra i igrao je za nacionalni tim, ali i ja sam bio čvrst. I on je iz Kalabrije takođe", zaključio je milijarder Roko Komiso.

Dakle, Li pravi velike probleme klubu čiji je još uvek vlasnik, videćemo kako će se sve završiti.

Treba očekivati da Eliot fond preuzme vlasništvo nad klubom, a da ga Amerikanci nakon toga prodaju nekoj od zainteresovanih strana, možda baš Roku Komisu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari