Novi "Panceri" - Lev saopštio prvi spisak nakon kraha na Mundijalu

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.08.2018.
13:41
Izvor: Sportske.net

Konferencijom za medije na kojoj je Joakim Lev saopštio spisak igrača za duele sa Francuskom i Peruom "Panceri" su otvorili novo poglavlje.

Epa/Daniel Kopatsch
Epa/Daniel Kopatsch

Povezane vesti

Nakon kraha koji je četvorostruki šampion sveta doživeo na minulom Mundijalu u Rusiji u Fudbalskom savezu Nemačke (DFB) podvučena je crta, a selektoru dato poverenje da odradi mandat do kraja.

Joakim Lev dobio je podršku da nastavi sa radom uprkos tome što je Nemačka eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva, tako da će i naredne četiri godine "Pancere" predvoditi kreator uspeha iz 2014. godine.

Danas je na "Alijanc Areni" Joakim Lev izašao pred predstavnike medija i saopštio spisak igrača na koje računa za predstojeće mečeve sa Francuskom (6. septembar) i Peruom (9. septembar).

Na spisku selektora Nemačke našla su se tri nova imena i trojica fudbalera koji se smatraju povratnicima u državni tim.

Priliku da debituju za "A" selekciju Nemačke dobiće Tilo Kerer (PSŽ), Niko Šulc (Hofenhajm) i Kai Haverc (Bajer Leverkuzen), dok su reprezentaciji ponovo priključeni Džonatan Tah (Bajer Leverkuzen), Liroj Sane (Mančester siti) i Nils Petersen (Frajburg).

"Što se tiče budućnosti, važno je napraviti promene u državnom timu. Sada je neophodno da nađemo dobru kombinaciju između iskustva i mladosti, odnosno igrača željnih uspeha", rekao je Joakim Lev.

Na spisku selektora Nemačke nalazi se 17 fudbalera koji su igrali u Rusiji i za koje Lev veruje da će dokazati da su svesni kako nisu bili na svom nivou tokom Mundijala.

"Važni zadaci su pred nama, a Liga nacija će nam poslužiti da pripremimo tim za izazove koji slede. Sa dobrom kombinacijom iskustva i mladosti uspećemo da vratimo dobru atmosferu u državni tim", dodao je Lev.

Lev je poručio da se i dalje računa na većinu igrača koji su osvojili Mundijal u Brazilu.

"Sada mogu da pokažu ono što nisu u Rusiji. Na nama je da 'zapalimo vatru' i da verujemo da ćemo od naredne nedelje videti novo lice državnog tima. Nije sve u pobeđivanju, važno je da ovaj tim ima svoj potpis", poručio je Lev.

Nemačka će u Ligi nacija igrati u grupi sa Francuskom i Holandijom. Duelom sa prvakom sveta "Panceri" će početi takmičenje, dok će utakmica sa Peruom na "Rajn-Nekar Areni" biti prijateljskog karaktera.

Na spisku Joakima Leva nalaze se sledeći fudbaleri:

Golmani: Manuel Nojer, Mark-Andre ter Štegen;

Odbrana: Žerom Boateng, Matijas Ginter, Jonas Hektor, Mats Humels, Tilo Kerer, Jozua Kimih, Antonio Ridiger, Niko Šulc, Niklas Zule, Džonatan Tah;

Vezni red i napad: Julijan Brandt, Julijan Draksler, Leon Gorecka, Ilkaj Gundogan, Kai Haverc, Toni Kros, Tomas Miler, Nils Petersen, Marko Rojs, Liroj Sane, Timo Verner;

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke