Novi miljenici, državica od 7 hiljada stanovnika nadomak velikog takmičenja!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.03.2019.
16:01
Izvor: Sportske.net

Potrebna je još jedna pobeda da bi se bajka nastavila.

screenshot: Twitter
screenshot: Twitter

Povezane vesti

Na FIFA rang listi su daleko ispod Gibraltara, Malte, Samoe, Guama. Članica su FIFA od 1991. godine, nikada nisu imali dobar rezultat. Služili su za gol-razliku, a sada imaju veliku šansu da se plasiraju na Gold kup.

Reprezentacija Montserata, države u Karipskom moru od oko 7 hiljada stanovnika, u poslednjih godinu dana piše istoriju fudbala, pobedili su dve utakmice (Arubu u gostima 0:2, Belize kod kuće sa 1:0), pa ukoliko slave i u narednom meču protiv Kajmanskih ostrva (što je realno) i ukoliko se dogodi još par očekivanih rezultata, plasiraće se na Gold kup, prvenstvo Centralne i Severne Amerike.

Meksiko, Kostarika, Panama, Honduras, Sjedinjene Američke Države i Trinidad i Tobago su se već kvalifikovali, a pridružiće im se prvih deset iz Konkakaf Lige nacija. Montserat nikada nije igrao, pobedom će stići do 9 bodova iz 4 utakmice koliko je predviđeno za Ligu nacija, a da li će to biti dovoljno za plasman među deset najboljih koliko prolazi na Gold kup?

Takmičenje će se odvijati od 15. juna do 7. jula, domaćini su Kostarika, Sjedinjene Američke Države i jedna od zemalja koja se bude kvalifikovala sa Kariba.

Reprezentacija Montserata je sastavljena od igrača koji igraju uglavnom u Engleskoj i kojima su roditelji sa ovog sićušnog ostrva u kojem dominira vulkan Sufrija koji je nakon erupcije veliki broj stanovništva iselio.

Montserat je kolonija Velike Britanije, to je razlog zašto je većina fudbalera koji nastupaju za ovaj nacionalni tim upravo u ovom trenutku u Engleskoj gde biju bitku u trećoj, četvrtoj ili nižim ligama.

Ima li neko poznat u toj reprezentaciji?

Lajl Tejlor je glavni i odgovorni, radi se o fudbaleru Čarltona koji je i kapiten, postigao je ove sezone u Ligi 1 (treći rang takmičenja) čak 14 golova i među najboljim je strelcima takmičenja. Brendon Komli je veoma bitan šraf, igra za Kolčester junajted u četvrtoj ligi Engleske, dok Adrian Klifton, Din Mejson i Džejms Komli igraju u Majdenhedu, u Nacionalnoj ligi. Imaju i igrača koji igra u Švedskoj, zove se Aleks Dajer, trenutno je član Elfsborga.

Ako za njih niste čuli, možda jeste za Metija Viloka, člana Mančester junajteda koji trenutno igra za Krauli taun gde je na pozajmici, ali on još nije odlučio da igra za Monserat imajući u vidu da ima i englesko državljanstvo. Istakao je već jednom da će razmotriti Montserat samo ako bude van svake konkurencije za reprezentaciju Engleske.

Dzo Vilok
 Džo Vilok, fudbaler Arsenala                                                                                EPA-EFE/NEIL HALL

Njegova braća, Džo i Kris, su takođe fudbaleri i imaju pravo nastupa za Montserat, Kris je trenutno član Benfike B, tamo je prešao iz Arsenala, dok je Džo dobijao šansu kod Vengera i Emerija u Arsenalu, a ove godine je postigao tri gola. Ipak, niti jedan od njih nije odlučio da igra za ovu državicu, žele dres reprezentacije Engleske.

Uglavnom, navijaćemo za njih protiv Kajmanskih ostrva, nadamo se pobedi i plasmanu na prvenstvo Severne i Centralne Amerike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke