Novi kiks Valensije, Atletikov siguran kas, Barsa profitirala i sa +11 dočekuje "El klasiko" (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 18.12.2017.
23:18
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 16. kolu Lige Primere, u kom Real nije igrao, Valensija kiksnula, pa je Barselona, uz Atletiko Madrid, najviše profitirala.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Aktuelni šampion Španije Real Madrid u subotu je osvojio SP za klubove i tako zaokružio fenomenalnu godinu, prvu u istoriji u kojoj je "kraljevski" klub osvojio pet trofeja - Primeru, Ligu šampiona, Superkup Evrope, Superkup Španije i pomenuto SP.

Za to vreme, u Španiji je Barselona pred međusobni duel, pobegla Madriđanima na čak +11, ali uz meč više. Katalonci su razbili očajni Deportivo rezultatom 4:0 u kom su od broja pogodaka samo više puta pogodili okvir gola - pet puta, a Mesi je takođe promašio i penal. Strelci za Barsu bili su preporođeni Suarez koji je konačno proradio i došao do devetog gola u prvenstvu, a dva puta se u listu strelaca upisao i Paulinjo, strelac čak šest pogodaka od početka sezone u šampionatu.

Mesi Messi Paulinjo

Katalonci su profitirali kiksom Valensije, koja je izgubila drugi put u tri kola. Nakon poraza od Hetafea u gostima pre dve nedelje, Valensija je sada izgubila i od Eibara (2:1), pa je pala na treće mesto na tabeli, jer je Atletiko Madrid nastavio seriju dobrih rezultata.

"Jorgandžije" su vezale četvrtu uzastopnu pobedu posle remija sa Realom i sada su najbliži Barseloni sa šest bodova zaostatka. Atletiko se i dalje muči, teško daje golove, što potvrđuje da su i sada jedva pobedili Alaves golom Fernanda Toresa.

Fernando Torres Tores

Sevilja je i dalje u padu fore, odigrala je samo 0:0 sa Levanetom na svom terenu, dok je Viljareal konačno prekinuo niz od tri poraza trijumfom u Vigu (0:1). Na tom meču, Nemanja Radoja je ušao sa klupe, dok Antonio Rukavina nije ulazio u igru.

Treba istaći da je sjajna Đirona nastavila sa odličnim rezultatima, posle pobede nad Espanjolom, sada je kao domaćin bila bolja od Hetafea takođe sa 1:0 i tako skočila na visoko sedmo mesto na tabeli, tik iza Viljareala.

U derbiju Baskije na "San Mamesu", Atletik Bilbao i Real Sosijedad su odigrali bez golova i tako ostali u sredini tabele.

Espanjol je i dalje u krizi, imao je vođstvo od 2:0 na Kanarskim ostrvima, ali je Las Palmas u finišu uspeo da osvoji bod, i čak i da promaši penal za pobedu, pošto je neprecizan bio je Vijera.

Za ponedeljak je ostavljen andaluzijski derbi, gde je Betis kao gost savladao ekipu Malage sa 2:0. Tim iz Sevilje je ovim trijumfom prekinuo niz od šest utakmica bez pobede u Primeri, a Malaga je ostala na samom začelju, sa samo 11 osvojenih bodova, koliko ima i Las Palmas.

Liga Primera, 16.kolo:

Petak:

Sevilja - Levante 0:0

Subota:

Atletik Bilbao - Real Sosijedad 0:0
Đirona - Hetafe 1:0
Eibar - Valensija 2:1
Atletiko Madrid - Alaves 1:0

Nedelja:

Leganes - Real Madrid - odloženo
Selta - Viljareal 0:1
Las Palmas - Espanjol 2:2
Barselona - Deportivo 4:0

Ponedeljak:

Malaga - Betis 0:2
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Wednesday, 20.12.2017
00:49

Znao sam da ce Valensija kad tad da krene da ispusta bodove. Imaju mlade i veoma perspektivne igrace kao sto su Guedes, Soler i Mina, ali nije to jos uvek ta klasa da mogu da zavrse ispred oba Madridska kluba. Barsa do titule 💪