Novi kiks šampiona, Ivanović odveo Čelsi na plus 7!

Autor: Boban Filipović
subota 07.02.2015.
18:04
Izvor: Sportske.net

Hal Siti bio na pragu priredio prvorazredne senzacije, 'Tigrovi' su vodili na 'Etihadu' do sudijske nadoknade, na kraju moraju da se zadovolje bodom. 'Plavci' iz zapadnog Londona nisu propustili priliku da se još više odlepe, budući da su golom kapitena r

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Nakon nepotpunog 24. kola Premijer lige, Čelsi ima sedam bodova više od prvog pratioca Mančster Sitija i slobodno se može konstatovati da samo čudo može da spreči Murinjovu četu da osvoji titulu šampiona Engleske.

'Plavci' su danas upisali 17. pobedu u domaćem šampionatu, pošto su bili bolji od Aston Vile u Birmingemu.

Eden Azar je doveo Čelsi u vođstvo na asistenciju Vilijana posle osam minuta igre, a minimalna prednost gostiju iz prestonice bila je na snazi do početka drugog dela poluvremena.

Okore je poravnao rezultat nakon asistencije Karlesa Hila, Aston Vila je dala prvi gol u 2015. godini, prekinut je post koji je trajao 659 minuta!

Ipak, u 66. minutu Branislav Ivanović vraća prednost Čelsiju, kapitenu reprezentacije Srbije je to bio peti gol u sezoni.

Rezultat se do kraja nije menjao, ostalo je 1:2, agonija Vile se nastavlja, ovo joj je četvrti uzastopni poraz, poslednji bod su osvojili 1. januara.

Nemanja Matić je odigrao ceo meč na 'Vila Parku'. Priliku da debituje u dresu 'Plavaca' dobio je Huan Kvadrado. Kolumbijac koji je poslednjeg dana nedavno završenog zimskog prelaznog roka stigao na 'Stamford Bridž' iz Fiorentine, proveo je na terenu poslednjih destak minuta utakmice, ušavši u igru umesto Vilijana.

Britain Soccer Premier League

Mančster Siti ne zna za pobedu četiri utakmice za redom u prvenstvu. To se 'Građanima' nije desilo još od 2009. godine.

Danas su se Pelegrinijevi puleni pred svojom publikom spasili poraza od Hal Sitija, ekipe koja je u zoni ispadanja, i to u 'minut do 12'.

Gosti su poveli golom Mejlora u 35. minutu, imali su prednost sve do sudijske nadoknade, kada Džejms Milner uspeva da donese bod braniocu titule šampiona Engleske.

Britain Soccer Premier League

Aleksandar Kolarov je remi svoje ekipe posmatrao sa klupe za rezerve. Siti osetno zaostaje za Čelsijem, izgelda da je odsusutvo Jaje Turea, koji je sa reprezentacijom Obale Slonovače na Afričkom Kupu Nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji, nenadoknadiv gubitak za aktuelnog prvaka.

S druge strane, momci Stiva Brusa su osvojili prvi bod još od 1. januara i tako pobegli iz zone ispadanja zbog bolje gol razlike od Barnlija, koji sutra čeka Vest Hem Junajted.

Kristal Palas je slavio minimlacem u gostima kod Lestera. Jedini gol na tom meču pao je u 55. minutu, postigao ga je Ledli. Zanimljivo, ekipa iz južnog Londona je dala najviše golova posle prekida od svih Premijerligaša ove sezone, a 'Lisice' ostaju na dnu tabele.

Britain Soccer Premier League

Sautempton se vratio na treće mesto na tabeli. 'Sveci' su savladali Kvins Park Rendžers na 'Loftus Roudu', jedini gol na meču odigranom u zapadnom Londonu postigao je Mane u sudijskoj nadoknadi.

Britain Soccer Premier League

Dušan Tadić je odigrao poslednjih desetak minuta za Soton, Kuman ga je uveo u igru umesto Elije. Filip Đuričić nije bio u protokolu.

Svonsi i Sanderlend su podelili bodove na 'Libertiju'. 'Crne mačke' su povele u Velsu golom Džermajna Defoa pred kraj prvog dela igre, interesantno, iskusni napdač je tako postao jedini igrač koji je tokom karijere postigao gol protiv svake ekipe koja se ove sezone takmiči u Premijer ligi.

Konačnih 1:1, postavio je Ki Sung-Jong sredinom drugog poluvremena.

Britain Soccer Premier League

Golove sa popodnevnih mečeva pogledajte OVDE.

Subotnji program 24. kola Premijer lige završava se 'Mersisajd' derbijem na 'Gudison Parku', koji kreće u 18:30h.

Na premijeri, Totenhem je zahvaljujući Hariju Kejnu slavio nakon preokreta protiv Arsenala na 'Vajt Hart Lejnu' u derbiju severnog Londona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke