Novi kiks Olimpijakosa, Đurđević umalo tragičar!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.02.2018.
21:02
Izvor: Sportske.net

Šampion Grčke izbegao je poraz na gostovanju Atromitosu, a srpski internacionalac Uroš Đurđević umalo nije izrastao u tragičara pošto je promašio penal u poslednjem minutu meča.

Epa-Efe/Panagiotis Moschandreou
Epa-Efe/Panagiotis Moschandreou

Povezane vesti

Treću utakmicu za redom fudbaleri Olimpijakosa nisu uspeli da dobiju, a večeras su u poslednjim momentima duela sa Atromitosom uspeli da izbegnu poraz.

Utakmica na "Peristeri" stadionu u Atini završena je rezultatom 2:2 (1:1) iako je četvrtoplasirani tim grčkog prvenstva bio jako blizu osvajanju sva tri boda.

Ekipa Atromitosa povela je u 19. minutu golom Vasilakakisa koji je dobio upotrebljiv centaršut sa leve strane i glavom smestio loptu iza leđa Silvija Protoa.

Manje od deset minuta domaći su imali prednost. Marko Marin je povukao loptu i preciznim udarcem u donji desni ugao poravnao na 1:1 što je bio konačan ishod prvog poluvremena.

U nastavku su viđena još dva gola, po jedan na obe strane.

Atromitos u 66. minutu drugi put na utakmici stiže do prednosti. Nikolas Dižini je dobio loptu na levoj strani, napravio nekoliko driblinga u prazno što je bilo dovoljno da dođe do prostora za udarac, a onda je usledila vrhunska realizacija.

Domaćin je sve do poslednjeg minuta utakmice održavao prednost ali je Olimpijakos na kraju dobio priliku da iz penala stigne do boda.

Srpski internacionalac Uroš Đurđević koji je meč počeo na klupi za rezerve preuzeo je odgovornost i umalo izrastao u tragičara. Golman Janiotis je odbranio Đurđevićev udarac a Srbin ni iz popravnog nije uspeo da smesti loptu u mrežu, ali zato jeste Iranac Hajsafi posle pravog karambola.

Na taj način Olimpijakos se spasao drugog vezanog poraza u grčkoj Super ligi ali će to biti slaba uteha za crveno-bele iz Pireja koji posle 21. kola imaju četiri boda manje od AEK-a i tri u odnosu na PAOK koji ima i meč manje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke