Novi kiks Dortmunda, Lajpcig nadomak vrha, silni ''Farmaceuti''!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.10.2017.
17:28
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane četiri utakmice devetog kola Bundeslige, najviše uzbuđenja u Frankfurtu.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Zanimljivo popodne u Bundesligi, a najzanimljivije na utakmici između Ajntrahta i Dortmunda - 2:2.

''Milioneri'' su vodili sa 2:0, golovima Sahina u 19. i Filipa u 57. minutu i tada se činilo da će uspešno završiti posao, ali se domaći nisu predavali.

Hrvat Rebić je u drugom poluvremenu u par navrata opasno probio po levoj strani, a u 64. minutu je iznudio i jedanaesterac, pošto ga je golman Burki nepropisno zaustavio.

Aler je bio siguran sa bele tačke, a samo četiri minuta kasnije, naš Mijat Gaćinović je odlično asistirao Volfu koji je umakao štoperima Dortmunda i iskosa sa desne strane poslao loptu u suprotni ugao - 2:2!

Usledio je period bez većih prilika, a onda u 90. minutu mnogo sreće za domaće. Sahin je sa desetak metara, iz veoma izgledne situacije šutirao u levi ugao gola Ajntrahta, ali sa gol linije Hasebe izbija loptu i uspeva da sačuva bod svom timu.

Mijat Gaćinović je ostavio odličan utisak u ekipi Ajntrahta, a na drugoj strani srpski štoper Neven Subotić odigrao je svih 90 minuta.

Ekipa Lajpciga je u prošlom kolu nanela prvi poraz Dortmundu u sezoni, a danas je na svom terenu savladala i ekipu Štutgarta. Ovaj meč je završen rezultatom 1:0, a gol odluke postigao je Sabicer u 23. minutu, na asistenciju Vernera.

Minimalnu pobedu, ali u gostima protiv Augsburgta ostvario je i Hanover, rezultatom 2:1. Domaći su dugo vodili golom Gregoriša u 33. minutu, a onda u finišu meča potpuni preokret u režiji dvostrukog strelca Fulkruga, koji je pogađao u 76. i 89. minutu.

Najubedljiviji danas bio je Leverkuzen, koji je kao gost deklasirao ekipu Menhengladbaha sa 5:1. Međutim, najzanimljivije je u celoj priči da je Menhengladbah na poluvremenu imao vođstvo od 1:0 golom Džonsona iz sedmog minuta!

U nastavku, prava kanonada za samo 15 minuta. Prvo je Bender izjednačio u 48. minutu, da bi jedanaest minuta kasnije Bejli doneo preokret ''Farmaceutima''. Tu se oni nisu zaustavili pa su u 60. i 61. minutu postigli još dva pogotka, preko Branta i autogolom Haverca!

Konačnih 1:5 postavio je Pohjanpalo u 81. minutu.

Današnji program zatvoriće duel Hamburga i Bajerna od 18:30h.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SERBON
Saturday, 21.10.2017
18:29

Teško onome ko je dovoljno lud da se kladi na Borusiju Dortmund. Već dve utakmice po 2:0 i na kraju ne pobede. Kada već neće proći grupu u LŠ uz uzdrmani Bajern imali su idealnu priluku da napadnu titulu u Bundesligi. Imaju dobar tim sa jakim imenima a igraju vrlo, vrlo nesigurno.