Nova napuljska lutkarska predstava, Sari daje ostavku, skupo će ga koštati!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.05.2018.
10:23
Izvor: Sportske.net

Trener se razbesneo nakon prozivki predsednika, ali odlazak papreno košta. Već juče je hteo da ode sa klupe, a može se desiti da ostane u Napoliju i sedi besposlen!

BETA/AP Photo/Salvatore Laporta
BETA/AP Photo/Salvatore Laporta

Povezane vesti

Posle kritika na svoj račun i praktično optužbe da je politikom nemenjanja igrača, odnosno odsustvom rotacije izgubio titulu, Mauricio Sari će podneti ostavku na mesto trenera Napolija.

Izgleda da čeka da se prvenstvo završi, a onda tek sledi cirkus.

Aurelio De Laurentis neće prihvatiti ostavku, tačnije, Sari ima ugovor još dve godine i on mu neće dopustiti da ode iz kluba, ako neko ne plati klauzulu od osam miliona.

Šta će se onda desiti?

Sarija ne mogu da nateraju da vodi Napoli, ali mogu da ga plaćaju dva miliona godišnje da sedi u klubu bez konkretnih zaduženja.

Ovo je jasno cirkus, ali poznavajući predsednika Napolija, ovo ne bi bilo ništa čudno. U izjavama koje je davao juče u italijanskim medijima, on je prvo optužio Sarija da je izgubio titulu, a onda Juventus da je ukrao, pa se okomio na VAR i predložio da on ostane u upotrebi, ali da ga ne gledaju sudije, već eksperti.

Čitava priča je dobila oblike tragikomedije, Sari želi da završi sezonu sa tri pobede i postavi rekord nad rekordima u Napulju po broju osvojenih bodova, a onda ode iz kluba.

To ga je jedino navodno zadržalo da već danas ne podnese ostavku.

Ima ponudu Čelsija, javili su se Monako i Dortmund, ali svi treba prvo da plate klauzulu od 8 miliona evra.

Sa druge strane, to klubovi nerado čine, De Laurentis je juče rekao da će Sari morati da plati, ako odbije ponudu da ostane. Ipak, on ne želi da daje nikakva obećanja treneru ni kada su u pitanju pojačanja, niti da javno kaže da će prodati najbolje igrače i početi proces stvaranja novog tima.

U svakom slučaju, čeka nas opereta, odnosi su već duže vreme loši, Sari smatra da je De Laurentis bespotrebno dodao pritisak ekipi nekim izjavama i zapalio navijače pričama o tituli, koja po njemu nije bila realna, nakon što je predsednik odbio da pojača ozbiljnije tim u zimskom prelaznom roku.

Tada je počeo sukob, koji je tinjao čitavo proleće, nada se ukazala nakon neočekivane pobede u Torinu, ali već naredne nedelje u Firenci je Napoli spušten na zemlju.

Sada gotovo nemaju nikakvu šansu, samo teoriju, a ako danas ne pobede Torino, Juve će i zvanično postati prvak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REAListaee
Sunday, 06.05.2018
13:01

I neko da navija za Napoli ?

avatar
Coa Legenda
Sunday, 06.05.2018
12:46

Malo stila ljudi! Ponadali se da ce da uzmu titulu, i sad kad to izmice pljuju se medjusobno. Zato je i nece osvojiti....

avatar
10BillionXD
Sunday, 06.05.2018
11:51

Ovaj De Laurentis je ludjak!

avatar
deki trbic
Sunday, 06.05.2018
13:27

pise se druze LUDAK :D

avatar
Z
Sunday, 06.05.2018
13:53

Lolito, nekada Berluskoni, onaj indijanac iz Palerma, dinastija iz Juvea.....u Italiji je svaki vlasnik lud na neki svoj nacin...

avatar
Bratuska_Blueboy
Sunday, 06.05.2018
11:31

Welcome to Chelsea 😁

avatar
No rules
Sunday, 06.05.2018
11:30

Napravio je masinu od Napolija, tim koji respektuje citav Evropa. Sari je inovator, ako ga otpusti De laurentis ce napraviti gresku. Juve ima puno skuplji i iskusniji tim, nije sramota biti drugi. Mislim da je Napoli ove sezone lose odigrao evro meceve, u prvenstvu su bili maestralni.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 06.05.2018
10:34

I treci put, nece i zvanicno, propozicije su cudo:-) Kako to mislis, nakon neocekivane pobede, ima li smisla takva konstatacija? I ko je to od njih bio siguran da ce osvojiti titulu jer si ti i to napisao juce? Neverovatno...