Nova ideja Junajteda koja se Murinju neće svideti

Autor: Ivan Cvetković
utorak 14.08.2018.
13:26
Izvor: Sportske.net

Samo mu je još ovo falilo...

Epa/Lukas Barth-Tuttas
Epa/Lukas Barth-Tuttas

Povezane vesti

Iza Junajteda je veoma slab letnji prelazni rok koji će izgleda imati posledice.

Posle neuspeha u dovođenju igrača koji su označeni kao top mete poput defanzivaca Hari Megvajera i Tobi Alderveirlda, čelnici Junajteda razmišljaju o uvođenju funkcije sportskog direktora.

’Crveni đavoli’ su jedan od tradicionalnijih klubova gde se oko svega maltene pita sam menadžer kluba i to je funkcionisaloo odlično sa legendarnim ser Aleksom.

Međutim posle njegovog odlaska sve više i više se razlikuju misli i prioriteti vlasnika oko pojačanja sa trenerom samog tima.

Engleski mediji prenose informacije da je klub sa Old Traforda u potrazi za sposobnim sportskim direktorom koji bi mogao da nadomesti jaz između vlasnika i želja samog trenera.

Prvi pikovi za ovu funkciju jesu Monći iz Rome i Fabio Paratiči iz Juventusa, međutim oni su visoko cenjeni u svojim klubovima samim tim i teško dostupni.

Monci Roma

Pominje se i ime jedne od legende ’Old Traforda’ a sada direktora holandskog Ajaksa, Edvina van der Sara.

Junajted je već krenuo u potragu za novim zaposlenim i već su obavili razgovor sa Domenikom Tetijem iz italijanske Novare.

Malo poznato ime ali čovek koji je odgovoran za transfer Maura Ikardija iz Barselone B u Sampdoriju a danas svi znamo kakav je fudbaler Argentinac postao.

Ono što bi moglo predstavljati problem jeste sam Murinjo koji nikako ne želi da ima neki autoritet po pitanju donošenja odluka iznad sebe ali interesantno je da je Portugalac u petak po završetku prelaznog roka izjavio da je samo ’običan’ trener.

Sa Murinjom se nikada ne zna na čemu ste.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex#10
Wednesday, 15.08.2018
17:13

Koliko ja znam on je samo obican prevodioc. Daleko je on od trenera.

avatar
Hajduk United
Tuesday, 14.08.2018
19:30

Man ima dobar tim,nek ih trener uigra

avatar
Hajduk United
Tuesday, 14.08.2018
19:30

Mislim da je murinjo izrazia želju,ed je to triba realizirati sa stavom murinjo te traži,ali nije se uspilo...pa mnogi nisu uspili

avatar
Scholes
Tuesday, 14.08.2018
15:23

Jedno je kad saradjujes s covekom kao sto je Davil Gil, a skroz drugo kad moras da saradjujes s Ed Vudvordom.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 14.08.2018
14:22

Junajtedu treba covek koji ume da realizuje transfer,da pregovara kako treba. Kolko je Vudvord strucan za marketing,tolko ne ume da pregovara sa drugim klubovima. Oko pojacanja treba da se pita trener jer on zna sta mu treba (al da taj trener ne bude Murinjo),a taj sportski direktor treba da ode i zavrsi posao sa klubom i igracem. Ja mislim da bi Ferdinand bio dobar u tome.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 14.08.2018
14:05

Ako taj sportski direktor bude imao poslednju riječ u transferima to je dobra stvar, da se izbaci Vudvard iz te priče jer je najveća neznalica po pitanju fudbala. A ako bude između trenera i Vudvarda onda je to katastrofa..

avatar
Nikola M.
Tuesday, 14.08.2018
14:02

Svakako dobrodošla odluka, pod uslovom da se na to mesto postavi stručnjak sa iskustvom i reputacijom, a ne neko ko nije kadar za tu funkciju, čisto da se kaže da i Junajted ima sportskog direktora. Činjenica da je Vudvord za vreme trajanja letnjeg prelaznog roka potpisao više sponzorskih ugovora, no što je obezbedio pojačanja, govori sama za sebe. Tako bi se Vudvord posvetio onome u čemu je najbolji - marketinškom sektoru, dok bi drugo lice bilo zaduženo za transfere. Ne vidim razlog zbog kojeg bi se Žoze bunio, Junajted i do sada nije dovodio fudbalere bez saglasnosti menadžera, ne znam zašto bi angažovanje sportskog direktora impliciralo promenu u tome. Jasno je da će i menadžer imati ulogu oko pojačanja. Ovako je najbolje za sve strane.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.08.2018
18:19

Bas to, ovo je dobra vest za Murinja.

avatar
Malo veliki covek
Tuesday, 14.08.2018
13:49

Ser Alex nije imao problem sa vlasnikom zato sto je Junajted igrao atkrativan fudbal i osvajao trofeje kako je zeleo. MU ima najvise titula PL (od kako postoji 1992-do danas) upravo zbog Fergija. Inace, taj broj je 13 komada (pricam samo o PL, ne i o ranijim titulama). Dok je bilo Fergija, 13PL su otisle u ruke MU-a, dok su ostali klubovi zajedno uzeli 8PL (da ne pominjem da je 4 puta bilo u pitanju samo 1 poen).

avatar
MANUTD
Tuesday, 14.08.2018
23:26

Secas li se utakmica Fergusonovog Junajteda protiv Arsenala, s kraja proslog i pocetka ovog veka? Nije mi to nesto bilo atraktivno.

avatar
Malo veliki covek
Wednesday, 15.08.2018
15:55

Pa dobro, ne moze svaka utakmica da bude atraktivna, ali velika vecina je bila.

avatar
Phenomenal
Tuesday, 14.08.2018
13:47

Svakako pozicija koja nam najvise skripi. Vudvord je idiot... Izgubili smo celu filozofiju pored njega i antifudbala Van j....g Gala i Murinja...