Norič na pragu angažovanja trenera iz Dortmunda

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 22.05.2017.
23:32
Izvor: Sportske.net

"Kanarinci" če i naredne sezone igrati u Čempionšipu, a nadaju se da bi sa novim trenerom mogli da se vrate u elitni rang.

EPA/HANNAH MCKAY
EPA/HANNAH MCKAY

Povezane vesti

Aleks Nil je otpušten još u martu, a od tada se sa klupom Noriča povezivala plejada stručnjaka.

Na kraju su poverenje ukazali Alanu Irvinu, koji je bio Nilov pomoćnik, a Irvin je sezonu priveo kraju bez većeg uspeha.

Jasno je da mu neće biti ukazano poverenje naredne sezone, a najverovatnije će novi šef struke na "Kerou Roudu" biti trener U 23 tima Borusije iz Dortmunda Danijel Farke.

Nemački stručnjak je ima puno uspeha sa rezervnim timom "Milionera", ove sezone je završio na drugom mestu lige rezervista sa samo tri poraza.

Blisko je sarađivao i sa Tomasom Tuhelom, radio na razvoju mladih igrača, a kako stvari stoje već sledeće nedelje bi mogao da se preseli u Englesku, gde će dobiti šansu da samostalno radi kao trener ekipa iz Čempionšipa.

Ovaj 40-godišnji stručnjak je na stolu imao i ponudu Darmštata iz Bundeslige, ali je odlučio da je odbije i potiše za Norič, kako bi sa "Kanarincima" već za godinu i po dana mogao da igra i Premijer ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 23.05.2017
08:44

Noric je trebao da izbori plasman makar u plej of, igrali su daleko najofanzivniji fudbal i imali najvise postignutih golova u ligi, zajedno sa Fulamom i Njukastlom.