Njihovo prijateljstvo je neraskidivo, Piksi se sprema za novi susret s Vengerom!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 03.05.2018.
10:17
Izvor: Sportske.net

Ako ga neko odlično poznaje, onda je to naš proslavljeni fudbaler Dragan Stojković Piksi.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Poznanstvo Dragana Stojkovića Piksija i Arsena Vengera traje više od dve decenije, a vremenom je preraslo i u veliko prijateljstvo.

Sve je počelo sredinom devedesetih u japanskoj Nagoji, gde je Piksi dominirao na terenu, a kada je stigao i Venger na mesto trenera ovog kluba, utisak je postao još snažniji.

Dve godine su sjajno sarađivali, onda se Venger preselio u Arsenal, gde je ostao sve do ovog leta.

Nedavno ne odlučio da to mesto prepusti nekom drugom, a svojevremeno je imao jasnu želju ko bi trebalo da ga nasledi.

''Voleo bih da me Stojković nsledi, ima stotine razloga za to. Imamo slične ideje i obojica težimo savršenom fudbalu. Znam da u svojim ekipama forsira napadački fudbal, sa dosta pasova i pokazuje da će biti sjajan trener'',
rekao je Venger 2011. godine,  objavile ''Večernje novosti''.

Zbog toga je upravo Piksi najbolji sagovornik sa razgovor o Vengeru i na tu temu imao je zanimljiv intervju za portal ''Goal''.

''On je bio moja inspiracija na početku trenerske karijere, s obzirom na dvogodišnje iskustvo koje sam imao sa njim kao trenerom.

Igrali smo odličan fudbal, osvojili Emperors kup, on je postao najbolji trener godine, a ja fudbaler godine u odličnoj grupi igrača iz inostranstva. To je bila velika satisfakcija za nas obojicu.

Zahvaljujući njemu, shvatio sam da je fudbal vrlo jednostavna igra, ali veoma je teško ostvariti da sve bude jednostavno'',
istakao je Piksi.

Stojković se potom prisetio razgovora sa čelnicima Nagoje uoči Vengerovog dolaska u ovaj japanski klub.

Beta/Owen Humphreys/PA via AP
Arsen Venger

''Sećam se, kada sam čuo da bi Venger mogao da postane novi trener Nagoje, razgovarao sam sa tadašnjim predsednikom Nišigakijem i tehničkim direktorom Sogamijem koji su me upitali da li znam Vengera.

Zamolio sam ih da mi ponove ime, jer su rekli nešto kao 'Vengel'. Na kraju sam im rekao da mi na papiru napišu ime i kada sam shvatio da se radi o Vengeru, pitao sam ih da li zaista postoji šansa da ga angažuju.

Oni su potvrdno odgovorili, a ja sam uzvratio da to učine odmah, da ne gube vreme. Bio sam 100 posto siguran da će Venger doneti Nagoji fudbal kakav navijači žele da vide.

Onda sam se u januaru 1995 sreo sa Vengerom i razovarali smo i o Japanu i o svemu ostalom. Rekao sam mu tada šta može da očekuje i da niko na njega neće vršiti pritisak, da će moći da svoj posao radi onako kako misli da treba'',
objašnjava Stojković.

Istakao je da je Venger 24/7 posvećen poslu, da mu je fudbal u krvi, ali da sada, kada je došlo vreme za rastanak sa Arsenalom, treba da nađe malo vremena i za odmor.

U svakom slučaju, Piksi je uveren da ćemo Vengera i dalje gledati u ulozi trenera.

''Mislim da je njegova fudbalska flozofija nešto veoma važno jer se uvek fokusirao na tehnički fudbal, na tehničke sposobnosti igrača i zbog toga je uvek u svom timu imao igrače koji sjajno kontrolišu loptu- inteligentne igrače.

On je veoma posvećen fudbalu, razmišlja 24/7 o poslu.

Biće čudno bez njega na klupi, jer je u Arsenalu proveo toliko mnogo vremena. Mislim da je odluku doneo iz privatnih razloga. Pozvaću ga da popričamo i da se vidimo u Londonu kao i svake godine. Svaki put kad se fratim u Evropu, odemo na ručak i razgovaramo o fudbalu. Osećam se privilegovanim zbog toga.

Mislim da je za njega sada najbolje da se odmori i da počne da putuje svetom. A posle toga, videćemo. Želim mu sve najbolje u budućnosti, da uživa sa svojim prijateljima, ali definitivno sam siguran da Venger nije rekao zbogom fudbalu'',
zaključio je Piksi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
indosrbija
Thursday, 03.05.2018
12:26

Bas bi bilo ekstra da piksi zameni vengera na klupi arsenala..ipak to nije realno naravno al ja mislim da bi napravio bum u premijer ligi