Njegov engleski nije dovoljno dobar da prikaže bes - Klop digao glas protiv ugnjetavanja fudbalera!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 20.11.2020.
13:09
Izvor: Sportske.net

Menadžer Liverpula najavio u sredu važan sastanak na kome će se razmotriti goruće teme.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Menadžer Liverpula Jirgen Klop dočekuje nastavak Premijer lige sa suženijim izborom u timu nego što je to bilo kada je krenula reprezentativna pauza.

Veliku glavobolju zadala mu je povreda Džoa Gomeza na treningu tokom obaveza u reprezentaciji Engleske.

Desetak dana kasnije Klop i dalje ne može da objasni šta mu prošlo kroz glavu kada je saznao za groznu vest.

"Nisam veliki ljubitelj reprezentativne pauze. Moja supruga zna zašto. To je jako napet period. Za nas ni najmanje uspešan, izgubili smo igrače" - počeo je intervju Klop za Sportsmejl.

Prisetio se kako je izgledalo kada je čuo za povredu Gomeza.

"Moje engleski nije dovoljno dobar da opiše kroz kakvo stanje svesti sam tada prolazio. Moj terapeut mi je to saopštio i znao sam da je reč o ozbiljnoj povredi. Bez sumnje i nada da je bezazleno" - rekao je trofejni trener dodajući da su povrede sastavni deo sporta, ali da je način na koji se dešavaju zabrinjavajući.

baner

Navodeći primer povrede Virdžila Van Dajka protiv Evertona uperio je prst krivice u Pikforda i nikog više.

"To je bila posledica nepromišljene odluke jednog čoveka, koju je teško prihvatiti. Sa Džojom je isključivo posledica intezivnog rasporeda ove sezone. To je nešto što me brine. Ne želim da tražim opravdanja, već nudim objašenjenje" - rekao je Klop.

Podsetio je da su se premijerligaški klubovi borili za zimsku pauzu čak i u vanpandemijskim okolnostima, ali da je situacija sada još gora.

"Ovo nije normalna sezona. Igramo isti broj mečeva kao ranije samo sa prvenstvom koje traje četiri nedelje kraće. Ovo je posebno vreme kako za fudbal, tako i za ceo svet. Svako od nas mora da pronađe način da se izbori sa tim. Čini se da se ceo svet promenio, ali su dve stvari ostale iste - raspored i pravilo o tri izmene" - rekao je Klop u svom stilu.

Dodao je da ljudi često napadaju fudbalere zbog viskih zarada zanemarujući da oni to zaslužuju.

"Postoje glumci koji su briljantni, ali nisu Džejms Bond. Ali ako si Džejms Bond zarađivaćeš više od ostalih. U fudbalu je isto. Ako vrediš zarađivaćeš više od konkurencije, ali to ih ne povlašćuje od ostalih problema u životu" - rekao je Klop najavljujući da je u sredu važan sastanak na kome će mnoge teme biti na dnevnom redu.

Liverpul nastavak šampionata dočekuje derbijem protiv Lestera u nedelju bez najboljeg fudbalera Mohameda Salaha koji se zarazio koronavirusom.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Friday, 20.11.2020
14:53

Opet ovaj licemer kuka, dao preko 300 miliona za igrace koji mu sede na klupi sta je najvise uz city i opet kuka, ne rotira uopste, jadni vvd mu igrao svaki minut, robertsona vec sprdaju da ima srce kao u konja jer igra svaku utakmicu i onda dodje ovaj i kuka kako nije normalno da ima 3 umesto 5 izmena i kako je ritam sreda subota nemoguc za igrace. Vazniji mu rezultati od zdravlja igraca a sad kuka i skuplja jeftine poene kod javnosti, licemer

avatar
darth vader
Friday, 20.11.2020
22:05

Klop uvek pazi na svoje igrace, nikad mu ne igra rovit igrac, a ti si pokvarena ploca sa tih 300 milki. Napisi i prosvetli nas sve ko to vredi toliko?!