Nizak udarac, "pet miliona pratilaca, ali i dalje bez oca! Tužno Depajevo detinjstvo, ko laže u čitavoj priči?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 23.01.2019.
11:19
Izvor: Sportske.net

Navijači Sent Etjena otrovni, ali Memfisa Depaja to nije mnogo pogodilo. Da li znate njegovu priču?

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

U velikom derbiju severa, Lion je drugi put ove sezone dobio Sent Etjen i ponovo zauzeo treće mesto. Pravi gubitnici su navijači "Zelenih" koji su razvili transparent, "Memfis Depaj, 5 miliona pratilaca, ali i dalje bez oca".

To je bila uvreda na račun Holanđanina, ali on je rekao da iako je sve to bolesno, razume navijače rivala.

"Dva puta smo ih tukli ove sezone, razumem frustraciju, mene to ne pogađa, oni me ne zanimaju. Shvatam samo da im je teško što nemaju igrača poput mene", rekao je Depaj.

Ili, bolje rečeno Memfis.

On ne priznaje svoje prezime, prezire oca koji je njega i majku napustio kada je imao četiri godine. Majka se preudala za čoveka koji je imao 15-toro dece, Memfis je bio 16.

"Bila su to teška vremena, ali neću da me žalite", rekao je svojevremeno Holanđanin.

Onda je očuh dobio milione na lutriji i izbacio majku i Memfisa iz kuće, pa se mučenje kroz detinjstvo nastavilo.

Na kraju, iako je bio u problemima, često bežao iz škole, suprotstavljao se autoritetima, momka iz surovih predgrađa Roterdama je spasio fudbal. Iz Sparte je otišao u PSV, kasnije u Junajted za fudbalskim ocem Van Galom, pa u Lion gde je vratio nekadašnju formu.

Oca je otpisao i sa dresa i iz života.

"Nije zaslužio da nosim njegovo prezime", kaže Memfis, dok njegov biološki otac, inače rodom iz Gane kaže da je njegov sin lažov.

memfis Depaj Bernardo Silva


"Jednostavno, to nije istina. Jesam otišao, ali sam uvek bio prisutan u njegovom životu. Provodio je vreme kod mene, kupio sam mu prvu loptu, brinuo se o njemu, to nema veze sa razvodom. On ili laže, ili sada ima toliko novca da misli da je meni potrebno nešto", kaže Depaj senior.

Tvrdi da je sin prestao da mu se javlja kada je otišao u PSV.

"Putovao sam u Ajndhoven, samo da mu kažem da me ne zanima njegov novac, niti slava, imam dovoljno, radim i nemam potrebu da me bilo ko izdržava. On je pod uticajem porodice, odnosno majke, meni nedostaje, ali ne mogu ništa. Još jednom ponavljam, sigurno da mi nije do njegovog novca", rekao je Denis Depaj.

Bilo kako bilo, Memfis dugo nosi ime na dresu, ne brinu ga prozivke navijača rivala, za njega je najbitnije da je u derbiju Rone i Loare Lion slavio.

Inače, Holanđanin je odlaska iz Junajteda odigra oko 70 mečeva za Lion i postigao 30 golova, ponovo je na nivou iz PSV, a u "Oranje" je u prošloj godini u 9 mečeva postigao 5 golova i pravi je vođa reprezentacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke