Niti slabiji rezultati, niti više novca! Kako će Pogba iskoristiti "fenomen Junajted"!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.09.2019.
11:12
Izvor: Sportske.net

Pravila koja važe za druge klubove očigledno nisu ista kada su "Đavoli" u pitanju. Oni žive u svom svetu, prava su mašina za pravljenje para.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Što su rezultati na terenu lošiji, Junajted zarađuje više novca. Izgleda da za njih ne važe uobičajena pravila, klub je prava mašina za pravljenje para, pred bolni poraz u Londonu od Vest Hema, saopštili su da su prihodi oko 700 miliona evra.

Navijači su nezadovoljni, ali to nema veze sa poslovnim uspesima kluba. Protiv Astane ih je bilo 50 000, oni i dalje zameraju vlasnicima da ne ulažu dovoljno u sportske rezultate, a da izvlače ogroman novac iz kluba.

Posle šest godina neuspeha, Ed Vudvord je verovatno najomraženiji čovek među navijačima, ali što se tiče poslovnih uspeha, on je pravi "Galaktiko". Zajedno sa direktorom razvoja Metom Džadžom i izvršnim direktorom grupe, Ričardom Arnoldom, čino trio "mozgova" koji su napravili od Junajteda najveći fudbalski brend na svetu.

Ali, na sportskom planu to ne funkcioniše.

Evo i zbog čega.

Ne radi se o fudbalskim ljudima, klub je utrošio recimo 150 miliona funti, na tri igrača, ali sve je išlo sporo, pa su na kraju ušli u cajtnot, nisu doveli Dibalu ili Mandžukića i sada nemaju špica.

Jasno je da tim nije dovoljno dobar, da su uz svu Solskjerovu dobru nameru, potrebni iskusniji igrači, kao zvezda vodilja za klince.

Pričalo se da će Solskjer biti smenjen, da Alegri uči engleski i čeka poziv, ali to je malo verovatno. Prvo, Ole ima punu podršku kluba i dobiće još najmanje godinu i po dana i sredstva da pojača ekipu, drugo Italijan bi odmah zahtevao korenite promene i u organizaciji, ali i silna ulaganja.

Uspeh na terenu su već pokušali da kupe, ali nije dovoljno.

Planiraju u januaru da dovedu napadača i vezistu, osim Mandžukića i Dibale, na meti je MekGin iz Vile za vezni red, pominje se i Bruno Fernandeš.

Gazde iz Amerike su jasne, Pogba mora da ostane kao simbol tima, ali i glavno lice na posteru, a Francuz za novi ugovor traži 30 miliona evra po sezoni, njegov plan se nije promenio, odlazak u Real Madrid.

Najsmešnije od svega je što bi to mogao da dobije, između 25 i 30 miliona jer novca ima, čak i za ovakve plate, trenutno zarađuje 15.

Podsetimo MekGvajer je dovede kao najskuplji štoper svih vremena, Van-Bisaka je plaćen papreno, pa bi u svetlu Junajtedovih nevolja na terenu, klubovi mogli ponovo da traže cene na gornjoj granici za svoje igrače.

Vudvordu se to zamera, odsustvo umešnosti u fudbalskim pregovorima, oklevanje, kasna reakcija...

Videćemo, ovo već deluje kao izgubljena sezona, mada da ne donosimo nagle ocene, videćemo šta tim može. Sigurno je da će neki ugovori, poput onog sa "Adidasom" biti smanjeni 30% ako i ove sezone ne uđu u Ligu šampiona, ali zarađuju toliko novca na drugim aranžmanima da ih to neće mnogo potresti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uncounquered
Wednesday, 25.09.2019
21:00

Ovaj Junajted moze jedino da razdrma neko ko bi znao da iskoristi taj novac i da dovede igrace po meri koji bi njemu odgovarali.
Mislim da bi Simeone bio pravi za njih...dobio bi skoro pa neogranicen budzet i razmrdao bi milom ili silom ove vucibatine koje su trenutno u klubu,

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 25.09.2019
13:50

Dok je ovaca bice i sisanja...

avatar
Skontov
Wednesday, 25.09.2019
13:22

Nije Vudvord i ekipa napravila brend koji mnogo zaradjuje vec je godinama klub koji uz Real najvise zaradjuje. Najzasluzniji je za to Ferguson koji je bio najveca zvijezda Mancastera i konstantno godina pravio odlicne rezultate sto je privuklo ogroman broj navijaca.

avatar
5Agger5
Thursday, 26.09.2019
22:26

Ljudi ne razumeju da je zapravo Ferguson izgradio trenutni brend Junajteda! Problem je sto Glejzeri nisu imali plan B kad ode Ferguson. Propadanje junajteda pocelo je sa odlaskom Fergusona jer je on bio vise od trenera. Sada dolazi do izrazaja nesposobna uprava i halavost glejzera koja se direktno odrazava na junajted! Dokle god je profit u prvom planu junajted nece imati nikakve uspehe. Vremenom ce brend junajteda slabiti a samim time i profit kluba! Junajted je u 2019 godini sa prvog najveceg sportskog brenda pao na peto a nece se vratiti u skorije vreme na vrh! Glejzeri su izvukli iz kluba za vreme koje su u klubu 1 milijardu evra profita koji su mogli uloziti u klub! Ovo je bas diskutabilna tema ali jedno je cinjenica, rukovodstvo junajteda mora da se promeni kako bi se vratili u vrh. Sa slabom pozicijom na tabeli opada popularnost kluba i primanja od tv prava jer naravno niko nece da gleda osrednji klub a samim time opada i profit od sponzorskih ugovora i na kraju smanjuje se broj navijaca kluba i klub postaje mediokritet. Nece imati dovoljno novca za plate velikih zvezda koje su mogle igrati u klubu a ni zvezde nece hteti preci u osrednji klub! Narednih par godina bice biti ili ne biti za junajted!

avatar
Nemanjici
Wednesday, 25.09.2019
12:40

Pa onda lepo neka se bavi brendom a fudbal neka ostavi boljima od njega.