Ništa od rekorda, bunker "Terijera" odoleo šampionu

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 06.05.2018.
16:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Mančester sitija dočekali su Hadersfild na svom stadionu u okviru 37. kola Premijer lige.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Osvajač titule u engleskoj Premijer ligi za sezonu 2017/18 nije uspeo da slavi na "Etihadu" protiv ekipe Hadersfilda, meč je okončan najnepopularnijim rezultatom 0:0.

Prvi su pripretili gosti iz Jorkšira, igrao se 11 minut kada je udarac bivšeg igrača "Građana" Erona Muja otišao tik pored desne stative, da bi samo minut kasnije Haderđonaj bio u izglednoj prilici, ali je njegov udarac uspeo da ukroti golman domaćina Ederson.

Samo 60 sekundi kasnije, prilika na drugoj strani, Kevin De Brujne je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta prohujala pored leve stative.

U 20. minutu, nova šansa za "Terijere", odlično je šutirao Aleks Pričard, ali se Ederson sjajno bacio i sačuvao svoju mrežu, pritom poslavši loptu u korner.

Nekih 10ak minuta kasnije, nova šansa za goste, ovoga puta je tukao Leve, ali je lopta nakon udarca defanzivca Hadersfilda otišla pored leve stative u gol aut.

To je bilo sve od ozbiljnijih šansi u prvih 45 minuta, a onda je u nastavku Siti preuzeo konce igre u potpunosti, konstantno se igralo ispred gola gostiju, koji su se grčevito branili.

Nije uspevao Siti da stvori ozbiljniju priliku pred golom ekipe Dejvida Vagnera, iako su imali više od igre, a u 85. minutu je svoj udarac sa udaljenosti okušao Benžaman Mendi, ali je lopta prohujala pored gola gostiju.

U smiraj susreta je jednu dobru priliku imao i gost, Maloun je pobegao po levoj strani, šutirao iz dobre pozicije, ali je Ederson bio skoncentrisan, pa je sačuvao mrežu.

Na kraju remi, Hadersfild je pobedom danas mogao da obezbedi opstanak, ali biće zadovoljni i sa bodom protiv najboljeg tima u ligi. Sada su 16. na tabeli sa 36 bodova, tri više od Svonsija, koji je prvi ispod crte.

Siti nije uspeo da već sada obori rekord Premijer lige po razlici u osvojenim bodovima u odnosu na drugoplasirani tim, imaju sada 17 bodova više od Junajteda, rekord drže upravo "Đavoli" koji su drugoplasiranom timu u sezoni 1999/00 pobegli na 18 bodova.

Takođe nisu uspeli već danas da obore rekord po broju osvojenih bodova u jednoj sezoni, trenutno su na koti od 94 osvojena boda, rekord drži Čelsi, koji je 2005. na čelu sa Murinjom osvojio 95 bodova.

Nisu oborili ni rekord po broju postignutih golova u jednoj sezoni, drži ga Čelsi sa 103 postignuta gola, pod Karlom Anćelotijem. Siti je ostao na 102, ali imaće prilike da ipak obore i ovaj rekord.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Sunday, 06.05.2018
17:41

Engleski fudbal najjači.Tu mislim i na kladionice.Mančesterski klubovi odveli Sautempton u Čempionšip.Ima bar pet slabijih timova od njega.Bogatiji timovi,posebno Liverpul ,ga očerupali kupujući im najbolje igrače.Dobro du i dosad izdržali.A mi navijači se raspravljamo do uvreda.Era Fergusona,Vengera i ostalih starijh je prošla.Pobeđuju samo najbogatiji koji kupuju najbolje.

avatar
Adnan
Sunday, 06.05.2018
17:40

Monstruozna sezona Sitija,na prste mogu izbrojati koliko su puta kiksali.

avatar
Burazer
Sunday, 06.05.2018
16:55

Ej pogledajte malo koje se kolo igralo pa onda pisite. Nepismeni ste.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 06.05.2018
16:40

Na kraju sve nase rekorde ce oboriti zbog golova protiv Bormuta u 97. minutu i Sautemptona u 96. minutu kada ih je sudija pustio vise nego sto treba dakle za malo. Mi ostajemo najbolji tim u istoriji PL. btw te rekorde 95 poena ,30 pobeda, 103 gola nijedan nije postavio Murinjo posto neki smatraju taj Celsi najboljim. Kako god, mi sa tri sezone preko 90 bodova ostajemo jedini tim koji moze da skine ovaj Siti sa trona pa makar oni ponovili ovakvu sezonu. Ostali engleski timovi nikada u istoriji nisu bili sposobni za takve sezone pa nisu ni sad kad je konkurencija najjaca. Vidimo se Pep sledece sezone...

avatar
BlueMoon
Sunday, 06.05.2018
16:51

Vidimo se Konte...

avatar
Stretford END 1878
Sunday, 06.05.2018
16:56

Kako to mislis da se vidite? Zar ne ete imati neke obaveze cetvrtkom?

avatar
Luka Toni
Sunday, 06.05.2018
16:27

Evo dokaza da se nikad ne zna ko dobija, svi su sigurni bili da ce city dobiti ali u fudbalu je sve moguce.