Ništa čudno, istorija kaže, što je protivnik jači Mihajlović na debiju bolji!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.02.2019.
20:03
Izvor: Sportske.net

Sjajan start, pobeda Bolonje nad Interom, ali kada pogledamo njegove debije, protiv velikih klubova nikada ne gubi!

BETA/AP Photo/Tano Pecoraro
BETA/AP Photo/Tano Pecoraro

Povezane vesti

Kako smo i pisali, Mihajlović je debitovao kao samostalni trener, kada je zamenio u jesen 2008. Arigonija na klupi Bolonje.

Rival je kao i danas bio Spaleti, ali sa Romom, Emilijani su stigli do boda, Sisinjo je postigao autogol, pa je završilo 1:1.

Kasnije je Srbin smenjen, a sledeću sezonu je počeo na klupi Katanije. Na Siciliji je odradio dobar posao, ali je izgubio prva tri meča, no kasnije ušao u Seriju, Sicilijanci su završili na 13. mestu.

Na debiju na klupi "Ljubičastih" Mihajlović je ostao neporažen u avgustu 2010. protiv Napolija, a sledeće sezone iako nije dugo potrajao na klupi Toskanaca, dobili su Bolonju sa 2:0 na otvaranju sezone.

Usledio je otkaz i klupa Srbije, gde je u prijateljskom meču poražen od Španaca sa 2:0, ali u takmičarskom ciklusu odigrao je sa Škotima bez golova na Hempdenu.

Kratko je, taj jedan ciklus trajala avantura, otišao je u Sampdoriju, zamenio je Delija Rosija i odigrao 1:1 sa bivšim klubom Laciom na debiju.

Dobra sezona, donela mu je poziv Milana, na startu je poražen od Fiorentine, te godine "Rosoneri" su stigli do finala kupa, ali je Mihajlović smenjen u aprilu, a Broki nije uspeo da uzme trofej.

Gubio je i sa Torinom na startu protiv Milana, i to kada je Beloti promašio penal u nadoknadi, a sledeće, poslednje sezone na klupi Granate, odlično je startovao, ali kada je krenula serija poraza, nakon eliminacije iz kupa protiv Juventusa, Urbano Kairo mu je dao otkaz.

Za njega mediji tvrde da ume da probudi manje ekipe, da ih motiviše, rezultati koje je ostvarivao na početku, obično daju za pravo, mada se većina avantura završavala otkazom.

"Ali, uvek su oni koji su dolazili posle mene imali slabije rezultate", podseća Mihajlović koji je, kako vidimo, retko gubio na debijima na klupi novih klubova i to protiv jačih rivala, Rome, Lacija i danas Intera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 04.02.2019
09:24

Fiorentina je veliki klub.

avatar
Paklena pomorandza
Sunday, 03.02.2019
21:41

E zato je odvratna ta SERIA A,koruupcija,skandali,namjestanje sinonim za sve sto je trulo u fudbalu.Ko misli i tvrdi da ova utakmica nije namjestena onda.....