Niko kao Kovač - Hrvat od 'mašinerije' napravio kantu!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 25.11.2018.
12:33
Izvor: Sportske.net

Bavarski gigant iz kola u kolo nastavlja da ruši negativne rekorde i sve je izvesnije da Niko Kovač neće dočekati 2019. na klupi Bajerna.

Epa/Ronald Wittek
Epa/Ronald Wittek

Povezane vesti

Aktuelni šampion Nemačke priredio je u subotu novi šok svojim navijačima. Dva puta je Bajern imao po dva gola prednosti u duelu sa poslednjeplasiranim timom Bundeslige, ali to nije bilo dovoljno da se zabeleži trijumf.

Fortuna je postigla tri gola na "Alijanc Areni", odnela bod u Dizeldorf i najverovatnije potpisala otkaz Niku Kovaču.

Bajern je na poslednje četiri bundesligaške utakmice kao domaćin upisao tri remija i poraz i to je najlošiji niz Bavaraca na domaćem terenu u poslednje 24 godine! Gotovo četvrt veka Bajern nije napravio ovako loš niz na svom terenu, pa ne čudi što navijači ne mogu da se sete koga je Kovačev tim poslednji put pobedio na "Alijanc Areni". Bio je to septembarski trijumf nad Bajer Leverkuzenom (3:1), a ovakav učinak Bajern je poslednji put imao 1994. godine!

Da stvari budu gore po Nika Kovača, njegova ekipa nikako ne uspeva da sačuva mrežu, pa je tako na poslednjih osam mečeva primila gol. Kada smo kod brojki, izdvaja se podatak da tako očajan defanzivni učinak Bajern nije imao od 2000. godine kada je na 12 utakmica za redom primio po makar jedan gol.

Na udaru je i Manuel Nojer. Nekada najbolji golman sveta nalazi se u očajnoj formi. Od poslednjih 17 udaraca koje su protivnici Bajerna uputili u okvir gola 14 je završilo golom.

Spisak negativnih statističkih parametara koji kao mač vise nad glavom Nika Kovača tu se ne završava. Poslednji put jedan igrač je na Bajernovom stadionu postigao het-trik još 2001. godine. Bio je to Ebe Sand, a upravo je juče mladi reprezentativac Belgije Lukebako sa tri gola doneo bod Fortuni iz Dizeldorfa.

Uzmite u obzir i to da su samo petorica pre fudbalera Fortune stigla do het-trika na gostovanju Bajernu. Bili su to Klaus Topmeler (1976), Detlef Šimanek (1976), Klaus Fišer (1976), Marek Lešnjak (1993) i Ebe Sand (2001).

Posle dvanaest odigranih utakmica Bajer zauzima peto mesto na bundesligaškoj tabeli sa 21 bodom, a kada je poslednji put imao devet bodova manje od lidera u ovoj fazi sezone titula je završila na "Vestfalenu".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke