Niko kao Bane!

Autor: Miloš Marković
četvrtak 04.12.2014.
14:21
Izvor: Sportske.net

Dok njegov tim jurca kroz Premijer Ligu, Branislav Ivanović, čini se, drži volan. Čvrsto, sa obe ruke.

Beta/AP Photo/Scott Heppell
Beta/AP Photo/Scott Heppell

Povezane vesti

Izgradio je Branislav Ivanović karijeru za ponos.

Tih, porodičan čovek, koji će u martu naredne godine dobiti i svoje četvrto dete, oličenje je profesionalnog fudbalera.

Nije tajna, redakcija našeg sajta Sportske.net, priznajem i lično, u popularnom Banetu vidi idola, fudbalskog ali i profesionalnog. Slaže se i David Luiz. Prototip požrtvovanog i posvećenog radnika, Ivanović je vredno radio kako bi ostvario svoje snove, izgradio karijeru za koju dobija nedovoljno kredita i zasulga.

No, njemu pohvale nisu u prvom planu, ostvaren po parametrima za koje nisu potrebna tapšanja po ramenu kako bi se izgradio ego i stav.

Tih, Ivanović govori na terenu. Snažan, nasmejan i uvek prijatan, na terenu se transformiše u ratnika od koga zaziru rivali bez izuzetka. Dugo je već u Premijer Ligi, standardni je član Čelsija, jedan od retkih igrača ovog tima koji je preživeo sve tranzicione periode, svim menadžerima bio kamen temeljac, oslonac ekipe.

Britain Soccer Champions League

Agilan fudbaler, krajnje zahvalan i razvovsrtan defanzivac, Ivanović svoje obaveze na desnom boku i u centru odbrambenog zida ispunjava na najvišem mogućem nivou.

I ove sezone je tako, zajedno sa još jednim Srbinom, Nemanjom Matićem, čini najsnažniju kariku tima, bez obzira što asistent Sesk i strelac Košta kupe lovorike. Priznanja stižu od strane stručne javnosti kojoj se ne da prenebregnuti statističke podatke i činjenice koje vrište o svekolikom značaju koji Bane ima za tim Žoze Murinja.

Eto i danas, u editorijalu objavljenom u respektabilnom 'Bličer riportu', veliča se učinak našeg fudbalera koji se naziva kao NAJBOLJI DEFANZIVAC PREMIJER LIGE.

Bez obzira što me neko može okarakterisati kao pristrasnog, zar nije tako?


Moderan, svestran defanzivac kakav se i opisuje u stranim medijima, Branislav Ivanović poseduje odbrambene kvalitete kojima se ne mogu pohvaliti ni imena kakva su Džon Teri i Vensan Kompani, konstatuje pomenuti izvor.

Podseća se naravno i na Banetov ofanzivni učinak, na činjenicu da je jedan od najubojitijih defanzivaca sa dva gola na 14 mečeva ove sezone, te na podatak da je stvorio čak 14 prilika svojim saigračima u istom periodu.

Sa preko četiri uspešna 'čišćenja' po meču, dva uklizavanja i oduzimanja lopte, Ivanovićev učinak u odbrani je nemerljiv za tim. Ivanović je postao nezamenjiv fdubaler u Murinjovoj postavci.

Kada (i ako) Plavci budu dizali trofej na kraju sezone, Ivanović će opet biti u drugom redu fotografije. Ne mari, svestan, zadovoljan učinkom, činjenicom da je dao svestran doprinos igri svog tima, moći će da bude ponosan na sebe.

Mi smo već ponosni na njega.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke