Nikad viđeno - Deset razloga zbog kojih navijači Atletika ne veruju više u Simeonea!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 25.01.2020.
13:14
Izvor: Sportske.net

Možda su javnost i navijači prestrogi, ali eliminacija iz kupa je pokrenula lavinu, Ovo jeste tranziciona sezona, ali ne nudi nadu za budućnost. Šta su problemi?

EPA-EFE/JUANJO MARTIN
EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Povezane vesti

Novi udarac za Atletiko je poraz protiv Leonese u kupu, sada je, po mnogima tim dodirnuo najnižu tačku, a prvi put u istoriji za ovu gotovo deceniju koju je na klupi Atletika, Dijego Simeone nema podršku navijača.

Obeležavaju ga kao najvećeg krivca za posrtanja tima, a razlozi su brojni.

Neki su objektivni, ekipa je u tranziciji, ze realne to je razlog broj jedan. Izvršena je smena generacija, otišlo je osam prvotimaca, gotovo kompletna odbrana predvođena Godinom, klub je napustio Grizman.

Ali postoje i Simeoneve greške na kojima insistira madridska štampa.

Prva je Žoao Feliks. Teško je progutati činjenicu da je uložen praktično sav novac od prodaje Grizmana u igrača koji je tek trebalo da se dokaže. On je veliki talenat, ali jasno je da su 120 ogromno opterećenje i da on mentalno ne može da izdrži tu etiketu moranja koja mu je nalepljena.

Druga stvar je insistiranje na povratku Dijega Košte koji je daleko od one forme iz prvog mandata. U klubu su svi protiv njega, osim Simeonea, on ne vraća poverenje, istrošen je i povređen pa je klub spao na tek par opcija u napadu.

Kritičari navode da su i neki igrači koji su takođe skupo plaćeni poput Morate, dobri, ali ne i dovoljno dobri za Atletiko.

"Ako nije mogao da igra u Čelsiju i u Realu, ako Juve nije hteo da ga vrati, gde je tačno Atletiko očekivao da će on podići kvalitet. Da, Morata je dobar igrač, ali ne neko ko rešava stvari", piše u jednom od komentara.

Na ovo može da se nadoveže činjenica da Atletiko ne daje golove, to je uvek bilo u drugom planu, ali sada u 25 šuteva u kupu daju jedan gol, ili u šampionatu daju tek 22 pogotka u 20 mečeva, to jeste ogroman problem. Atletiko je treći, ali dalweko od vodećeg tandema, iako ni Barsa ni Real ne igraju dobro. Uostalom Atletiko je pobedio u manje od polovine mečeva u prvenstvu.

Učestale povrede više nisu slučajnost. Tako je bilo i prošlih sezona, ali ove je 11 povreda i veliki broj igrača koji su duže odsutni, kao Himenez, Savić, Košta i Koke.

Van "Vande" je Atletiko prosto loš. Nikada u Simeoneovoj eri nisu izgubili pet utakmica na strani u ovom trenutku sezone. Pali su protiv Sosijedada, Leverkuzena, Juventusa, Eibara i sada Leonese. U gostima su u 14 mečeva dali 4 gola.

Nije samo na udaru od pojačanja Feliks, veruje se da je Simeone promašio sa kapitenom Meksika Ererom, ali i Markosom Ljorenteom iz Reala. Za neke igrače poput našeg Šaponjića nije ni jasno zboog čega su kupovani, a navodno je kup meč pokazao da ni njemu, ni rezervnom golmanu Adanu,  i nekim mlađim igračima nije mesto u timu.

Dodajmo tome jedan promašaj koji se često zaboravlja, Tomas Lemar koga niko već godinu i po ne može da prepozna i koga bi Atletiko rado prodao u Englesku, ali on neće da napusti Madrid do leta.

I na kraju, čini se da je ovo sezona u kojoj su se i oni ključni koji su ostali, pre svih Oblak ili Koke utopili u sivilo i ne uspevaju da se nametnu kao vođe tima, ono što je bio Godin. Bilo je priče o povratku Urugvajca koji se nije snašao u Interu, ali je on to presekao uz reči da je Atletiko završeno poglavlje u njegovoj karijeri.

Zbog ovih deset razloga, mediji i navijači su očajni, niko nije očekivao laku sezonu, ali ova ne daje prostor za nadu. Atletiko je u osmini finala Lige šampiona, igraće kao tim iz slabijeg šešira protiv Liverpula i iako su svi želeli da ih izbegnu, zaista niko ne veruje da mogu da nokautiraju prvaka Evrope.

Kup je možda bio šansa, ako ispadnu u LŠ, jedino što ih čeka je borba za top 4, što nije jednostavno jer Sevilja ima 35 bodova, Hetafe dva manje, a nadaju se baskijski klubovi i Valensija, pa bi trka mogla da bude mnogo zanimljivija nego prethodnih sezona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
neme
Saturday, 25.01.2020
17:11

Sve je posledica dugogodisnjeg turpijanja istih igraca zamor materijala ja ne znam kako su zivi voleo bi da upoznam tog kondicionog trenera svaki igrac ima ih 14 odigra 65 tekmi godisnje min.

avatar
x90x
Saturday, 25.01.2020
16:15

Nerealne price. Jedina razlika izmedju ovog Atletika i prethodnih sezona je napadac. Od kada je Simeone tu, Atletiko je ekipa "0-2" gola. Oni i dalje tesko primaju gol, ali nemaju vise igraca koji ce svaku utakmicu da da taj 1 gol za pobedu. Imali su Falkaa i Grizmana da resavaju utakmice, sada to nemaju. Ako dovedu Kavanija, ocekujem da ce se stvari resetovati. Pobede od po 1-0 i svi opet srecni.

avatar
adidas forever
Saturday, 25.01.2020
15:16

Mislio sam da će Žoao Feliks biti odlično pojačanje. Nakon što je sjajno odigrao prvih nekoliko utakmica po dolasku u Atletiko dileme nije bilo: on će biti sjajno pojačanje... kad ono... I to nas izgleda podseća na činjenicu da je fudbal kolektivni sport u kome pojedinac ne može gotovo ništa sam da uradi ukoliko tim igra loše (osim ako nije Messi), ali može da pravi itekako bitnu razliku ukoliko tim igra dobro.

I nezavisno od Feliksa, Morate, Lemara itd. ne mogu da se otmem utisku da je Špansku ligu (ili barem 5-6 njihovih najjačih timova) zahvatila opasna letargija, bezvoljnost, zasićenje ili šta god, pa ja tu od početka sezone ne videh ni b od borbenosti, ni z od zalaganja, a bez toga nisu nepremostiva prepreka čak ni za trećeligaše.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 25.01.2020
14:52

Na ovaj tim sto imaju venger bi im super legao

avatar
Le Tissier
Saturday, 25.01.2020
14:36

Mislim da Atletiko treba da odigra pet slabijih sezona da bi Simeone potrosio kredit koji ima, sasvim je normalno u fudbalu da klubovi odigraju slabije sezonu nego sto se ocekuje pogotovo ako su na pocetku pretrpeli velike promene sto Atletiko jeste uradio.