Nikad uzbudljivija trka u Premijer ligi, ko će u Ligu šampiona?

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 06.07.2020.
10:18
Izvor: Sportske.net

Trku za titulom nismo dobili, ali zato za Evropom i više nego uzbudljiva.

Epa/Salvatore di Nolfi
Epa/Salvatore di Nolfi

Povezane vesti

Večeras se završava 33. kolo najbolje lige Engleske.

Murinjov Totenhem dočekuje Everton, "pevci" su na poziciji deset dok Anćelotijev tim zauzima mesto ispod, dosta više se očekivalo od dva tima posebno od tima koji je prošle godine igrao finale Lige šampiona.

Ovaj duel nema taj evropski narativ, ali zbog posrtanja Lestera u poslednjih par kola trka za treću i četvrtu poziciju je itekako otvorena.

Artetin Arsenal je izjavio da uz pet pobede i malo sreće mogu se naći u narednoj LŠ, ali favoriti za elitu svakako ostaju Lester, Čelsi, Mančester Junajted i Vulvsi koje su "tobdžije" 'iznenadile' na "Molinou".

Da počnemo od "lisica", Rodžersov tima ima svega jednu pobedu u poslednja četiri kola te se prednost istopila. Lester nema nimalo lak raspored u narednih pet kola. Počinju sa sutrašnjim gostovanjem Arsenalu koji ima ambicija posle tri vezana trijumfa.

Dzejmi Vardi Harvi Barns Juri Tilemans Lester

Rodžers će do kraja imati još duele sa Bornmutom, Šefildom, Totenhemom i Mančester Junajtedom u poslednjem kolu na "King Pauer" stadionu. Nimalo lakši nije ni raspored Lampardovog Čelsija koji je na poziciji četiri sa bodom manje (57).

"Plavce" očekuje prvog gradski duel sa Kristal Palasom, zatim Šefild Junajted, prežaljeni Norič i dva veoma teška duela sa Liverpulom i Vulvsima u 37-om, odnosno 38-om kolu.

Na poziciji pet jeste Mančester Junajted koji ima samo dva boda manje od Čelsija. Solskjerov tim je bez poraza po 'restartu' lige. Za tri dana ih čeka duel sa Aston Vilom koja mora da se bori za opstanak, tu su onda dueli sa Sautemptonom, Kristal Palasom, Vest Hemom i Lesterom. Jasno da bi baš duel u 38. kolu mogao da odluči o putniku za LŠ.

I dolazimo do šestoplasiranog Vulverhemptona. "Vukovi" su doživeli poraz od strane Arsenala na svom "Molinou", sada imaju 52 poena i slabih +9 u koloni gol razlike. Vulvsima predostoje mečevi sa Šefildom, Evertonom, Barnlijem, Palasom i Čelsijem u poslednjem kolu na "Stamford Bridžu".

Gledajući formu moramo izdvojiti Junajted kao ime za top četiri po kraju sezone, Solskjerov tim je konačno 'kliknuo', jasno da će se pisati hvalospevi o Bruno Fernandešu ako usledi čekani povratak u LŠ.

Marsijal Bruno Fernandes Mancester junajted

Lester već u narednom kolu ima tešku utakmicu sa Arsenalom, u zadnja dva kola igraju sa Totenhemom u Londonu i Junajtedom na svom stadionu. Ukoliko "lisice" ne dobiju sutrašnji susret za "tobdžijama", prednost dajemo Čelsiju. "Plavci" imaju duel sa Liverpulom i Vulvsima u poslednja dva kola, ali šampion neće biti toliko zainteresovan za duel u 37. kolu, dok bi Vulvsi mogli i ranije da ispadnu iz LŠ kombinacije a čeka ih gostovanje na "Bridžu".

Naša procena jeste da će Lester ispasti iz top četiri, dok će za LŠ, poslednja mesta 'pokupiti' Mančester Junajted i Čelsi. 

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rio48
Tuesday, 07.07.2020
05:31

Arsenal moze samo da sanja.
U LS idu Liverpul, Junajted i Celzi i Siti ako prezivi arbitrazu. Ako Siti fasuje pogibiju u Lozani (trebalo bi, makar na godinu dana), bice paklena borba izmedju vukova i lisica do poslednjeg kola.

avatar
Grobbelaar
Monday, 06.07.2020
12:20

Aston Villa u četvrtak može biti utakmica sezone za Man United. Tim se manje-više ustalio, pobedom bi mogli doći blizu cilja, a to je mesto broj 3. Chelsea igra toplo-hladno, mogu svakog da pobede, ali i od svakog da izgube. Izmedju ova 2 tima je borba za poziciju 3, dok će Leicester u LŠ samo ako se Man City ne izbori za ukidanje suspenzije.