Nikad nije bilo luđe, ovo su procenti u borbi za titulu u PL, ključa za LŠ i opstanak, Junajted pomaže Arsenalu?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.04.2019.
11:21
Izvor: Sportske.net

Procenti, raspored, mogući raspleti, da li će četvrto mesto biti dovoljno za Ligu šampiona?

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Čini se da nikada nije bilo neizvesnije u Premijer ligi i to u sezoni velikog trijumfa engleskog fudbala koji u završnici evropskih takmičenja ima čak četiri tima.

Ali, stiče se utisak da svi gledaju ka prvenstvu, mada i pobeda u LE recimo za Čelsi ili Arsenal donosi plasman u evropsku elitu naredne sezone.

Što se tiče bitke za titulu, Siti igra protiv Junajteda zaostali meč, a onda gostuje u Barnliju, ako reše u svoju korist te dve utakmice na strani, titula će biti blizu u poslednja dva kola. "Građani" i Liverpul bi mogli da završe izjednačeni na vrhu, ali Siti ima bolju gol razliku, +6.

U procentima, u ovom trenutku aktuelni šampion ima 56% šansi da odbrani titulu, no, kako rekosmo, iako drže sudbinu u svojim rukama, samo jedna greška bi dovela Liverpul u bolju poziciju.

Što se tiče bitke za dva mesta u Ligi šampiona, Totenhem ima čak 93% šansi da završi kao treći. Naime, "Pevci" imaju 67 poena iz 34 meča, ako večeras dobiju Brajton biće blizu, do kraja igraju još dve kod kuće sa Vest Hemom i Evertonom, gostuju Bornmautu, niko od rivala nema nikakav motiv.

Arsenal ima veće šanse od Čelsija, čak 66% da će biti četvrti. Naime, Čelsi gostuje Junajtedu u sledećem kolu, Arsenal ide Lesteru, čeka Brajton i u poslednjem kolu će na gostovanje Barnliju. Junajted bi mogao da im pomogne pobedom za vikend. Čelsi mora da dobije taj meč kako bi povećao šanse za četvrto mesto koje su sada 31%.

Na kraju, Junajtedu se daje samo 10% šansi jer čekaju Siti sutra, pa onda Čelsi, to treba dobiti kako bi se približili Ligi šampiona, i onda se boriti na gostovanju otpisanom Hadersfildu i poslednje kolo protiv Kardifa. Ali, Junajted ima 64 boda, najteži raspored u naredna dva kola, istina imaju meč manje od Čelsija.

Kako stoje stvari ako recimo Arsenal ili Čelsi osvoje LE i ne bude u top četiri, a Liverpul bude prvak Evrope?

Ima mnogo kombinacija, onda četvrti, recimo da to bude jedan od ova dva kluba ili Totenhem neće u elitu, "Pevcima" se to dogodilo 2012. kada je Čelsi bio prvak Evrope. Ali, tada je limit bio četiri tima, sada je pet, pa bi mnogo toga moralo da se poklopi da četvrti ne ode.

A kako stoje stvari u borbi za opstanak gde se pored Hadersfilda i Fulama traži još jedan klub?

Sautempton je blizu opstanka, ima pet bodova više i meč manje od Kardifa, igraju sa Votfordom i Vest Hemom u gostima, čekaju Bornmaut i Hadersfild, teško je verovati da će doći u poziciju da brinu.

To ostavlja Brajton i Kardif koji je u gotovo bezizlaznoj situaciji. Brajton ima tri boda više, gostuje večeras Totenhemu gde će verovatno izgubiti.

Imaju teži raspored, čekaju Njukasl koji je bezbedan, ali onda idu Arsenalu i dočekuju Siti. Kardif gostuje Fulamu za vikend, čeka bezbrižni Palas i onda ide Junajtedu. Moglo bi sve da bude ostavljeno za poslednji dan, ali i tada je Kardif u nevolji ima mnogo goru gol razliku. Ako Brajton pobedi Njukasl, izgubi preostale dve, a Velšani dobiju naredna dva meča, ekipe će biti poravnate pred poslednje kolo, Kardif će morati da ostane neporažen na "Old Trafordu".

Čekaju nas zaista silna uzbuđenja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke