Nije se desilo 35 godina, Engleska u transu, ko ima najbolju ligu?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.04.2019.
11:22
Izvor: Sportske.net

Ultimativni dokaz, snovi o dve ostrvske bitke za trofej. Koliko je realno?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

U Engleskoj su opijeni, imaju najbolju ligu na svetu, a kako tvrde mediji sada su to dokazali u evropskim kupovima.

Naime, četiri engleska tima su u završnici LŠ, odnosno LE, mogli bismo da vidimo engleska finala, mada je to realnije verovatno u LE, nego u Ligi šampiona.

Ipak, Liverpul nije bez šansi protiv Barselone, a oslabljeni Totenhem će pokušati da eliminiše i razigrani Ajaks.

Ovo se nije desilo 35 godina, naime, tada su poslednji put četiri tima iz Engleske bila u polufinalu evropskih kupova, ali ovo je veći uspeh, jer tada su bila i tri takmičenja, sada nedostaje Kup Pobednika Kupova.

U toj sezoni, Liverpul je postao prvak Evrope, dobili su Romu na penale, a Totenhem je osvojio svoj najveći trofej, u kupu UEFA su slavili protiv Anderlehta.

Osim "Redsa" i "Pevaca" u završnici su bili i Notingem Forest u polufinalu kupa UEFA i Junajted koji je stigao do polufinala KPK gde je eliminisan od kasnijeg osvajača trofeja Juventusa.

Zanimljivo sezonu pre je pomenuti pehar završio na opšte iznenađenje u Škotskoj, Fergijev Aberdin je osvojio trofej u finalu savladavši Real Madrid.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Friday, 19.04.2019
16:30

I to ispala dva prvoplasirana tima od prosle sezone. Stvarno imamo ubedljivo najjacu ligu, cak bih rekao jedina liga koja ima smisla jer koja je poenta recimo francuske, italijanske lige kad znas unapred pobednika? PL je nesto kao NBA u kosarci a uskoro ce biti jos veca razlika.

avatar
No rules
Friday, 19.04.2019
15:58

Svaka cast za PL- ove sezone imaju odlicne rezultate, ali jedna sezona nije dovoljna da budete najbolji. Ipak je Primera cvrsto na tronu iako Englezi imaju nestvaran potencijal.

avatar
SL_Komedija
Friday, 19.04.2019
14:49

Moralo je jednom da se desi, posle dominacije španskih klubova. Mada i ove godine može da se dogodi da Valensija i Barsa osvoje.

avatar
Igors Stepanovs
Friday, 19.04.2019
14:14

Its coming home :D

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Friday, 19.04.2019
13:34

Kada su Spanci dominirali u Evropi Englezi su o dalje tvrdili kako imaju najbolju ligu, sad posle toliko godina kad su dosli u ovakvu situaciju licemerno je da sad to potezu kao argument. Uostalom treba prvo da uzmu trofeje u tim takmicenjima pa tek onda da se busaju u grudi.

avatar
xman
Saturday, 20.04.2019
00:50

Ne nego su evropski kupovi bili jedini argument spancima, sad ni njega nemaju, pa zato svi to potezu

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Saturday, 20.04.2019
15:35

Njima su argumenti bile titule u tim evropskim kupovima kao i to sto su njihovi klubovi gde su videli nakantavali Engleske, jedna Sevilja je ponizavala Junajted i Liverpul, Valencija koja je bila u donjem delu tabele nadigrala Junajted, Atletiko rutinski odradjivao Arsenal kao sad Barsa Junajted.

avatar
_Goran_
Friday, 19.04.2019
12:55

Engleska godinama unazad ima najbolju ligu. Samo su sad napravili iskorak i u evropskim takmicenjima.

avatar
NikiEmpeHordSvezKing
Friday, 19.04.2019
12:35

Nema sta tu da se dokazuje. Svako ko se razume u fudbal zna da je Premier Liga jaca od Primere i ostalih liga. Kao sto sam vise puta pisao,ligu cine svi timovi ,ne samo top4 ili top6. Engleska je daleko najjaca kada se gleda kvalitet svih timova u ligi .

avatar
Man united
Saturday, 20.04.2019
10:24

Управо тако. Шпанци имају 3 баш јака тима, а како идеш ка дну табеле, то све већа јад и беда. Код Енглеза имаш 6 баш јаких и притом равномерно распоређен квалитет ка дну. Али не можеш ти то објаснити залуђеницима којима је мерило квалитета судијске намештаљке Реала и Барселоне.

avatar
Stratford
Friday, 19.04.2019
11:58

U posljednjih osam finala, Europa ligu i Ligu prvaka klub iz Španije je osvojio po šest puta, dok je u istom periodu u Europa ligi klub iz Engleske slavio dva puta i u Ligi prvaka jednom. Ali da, evo jedna godina da je ovakva situacija i oni su odmah jači, kako da ne

avatar
Wizard08
Friday, 19.04.2019
11:55

Sto volim ovo sto nismo favoriti protiv barse