Nije mogao ništa protiv Zvezde, ali je zato uzeo nagradu Ibrahimoviću!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 20.11.2017.
23:15
Izvor: Sportske.net

Prvi put posle 10 godina napadač Junajteda nije najbolji igrač Švedske.

EPA/FREDRIK SANDBERG
EPA/FREDRIK SANDBERG

Povezane vesti

Pre 11 godina Fredi Ljungberg je dobio nagradu za najboljeg igrača Švedske. On je to priznanje dobio kao fudbaler Arsenala, a onda se na ovo individualno odličje pretplatio Zlatan Ibrahimović.

Fudbaler Mančester Junajteda, koji je u subotu upisao prvi takmičarski nastup još od aprila, kada je zaradio tešku povredu kolena,  10 godina zaredom dobijao je popularnu "Zlatnu loptu" (Guldbollen).

Ove jasno nije bilo očekivano da nastavi niz, kako je propustio završnicu minule sezone, kao i početak ove, a povukao se i iz reprezentacije nakon Evropskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj.

Očekivalo se da nagrada završi u rukama krilnog fudbalera Lajpciga Emila Forsberga, koji je minule sezone bio najbolji asistent nemačke Bundeslige, ali je za najboljeg igrača Švedske proglašen iskusni štoper ruskog Krasnodara Andreas Grankvist.

Grankvist je odigrao jednu od ključnih rola u plasmanu Šveđana na Svetsko prvenstvo, nasledio je i kapitensku traku od Ibrahimovića, a pritom je i jedan od ključnih igrača ruskog Krasnodara.

Grankvist je presrećan zbog ovog iznenadnog priznanja.

"Neverovatno sam ponosan i zahvalan što stojim ovde kako bih primio Zlatnu loptu, to mi zaista mnogo znači", izjavio je Grankvist po primanju nagrade.



Navijači Zvezde ga još uvek imaju u svežem sećanju, kako je učestvovao u duelu beogradskih "crveno-belih" i ekipe iz Krasnodara u plej-ofu kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Zvezda je iz dvomeča izašla kao pobednik, a malo je nedostajalo da Grankvist ostane u lošem sećanju "Delija", kako je u revanš susretu na "Rajku Mitiću" uspešno realizovao jedanaesterac u 82. minutu i tako uneo neizvesnost u finiš susreta.

Izabranici Vladana Milojevića su ipak odoleli i tako se sa ukupnih 4:4, zbog više golova u gostima, plasirali u grupnu fazu LE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke