Nije greška, pred Beograđanima večeras čovek koji je potpisao najveći marketinški ugovor u istoriji fudbala!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 07.09.2019.
09:45
Izvor: Sportske.net

Večeras ćemo videti Ronalda, magnet za navijače širom sveta, ali ovo je neverovatna suma.

EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES
EPA-EFE/RODRIGO ANTUNES

Povezane vesti

Ronaldo će gostovati u Beogradu sa svojim Portugalom, a dopratila ga je priča o neverovatnom ugovoru koji je čuvao u tajnosti, a potpisan je pre tri godine.

Naime, firma koja predstavlja marketinške interese Portugalca je potpisala ugovor sa "Najkom", Ronaldo od 2016. dobija više od 16 miliona evra po sezoni.

Drugim rečima, za desetogodišnji ugovor ima više od 160 miliona evra. I to je minimum, trofeji i Zlatna lopta mu donose bonuse, recimo samo za titulu najboljeg na svetu dobija još četiri miliona.

Ovo je u serijali "Fudbal liks 2" otkrio "Špigel" koji je razotkrio i aferu iz 2009. kada je Ronaldo zbog navodnog silovanja platio Amerikanki Kristini Majorgi oko 300 000 dolara za ćutanje.

Međutim, ona je probala da pokrene ponovo proces u Las Vegasu prošle godine, ali je posle istrage optužnica odbačena.

Inače "Najk" ima doživotni ugovor sa Majklom Džordanom koji je u poslednjih 25 godina zaradio blizu pola milijarde dolara od ove kompanije, iako je od 2003. u penziji.

Doživotni ugovor ima i Lebron Džejms, u stvari njih dvojica su jedini više plaćeni sportisti po godini od Ronalda, kada je ugovor sa "Najkom" u pitanju.

Mesi je blizu, on od "Adidasa" zarađuje oko 16 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke