Nije greška, Ibra će igrati za najmanju platu u karijeri!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 25.03.2018.
10:48
Izvor: Sportske.net

Tačnije, od odlaska iz Ajaksa 2004. nije igrao za manji novac!

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Zlatan Ibrahimović će igrati za najmanju platu u karijeri,  oddolaska u Ajaks pa do sada. Naime, on je u Holandiji imao oko 400000 evra po godini, u Juventus je stigao za ne baš impresivnih 1.5miliona po sezoni, da bi 2006. prešao u Inter i zarađivao 10miliona godišnje. U Barsi je imao oko 12, u Milanu desetak, da bidžek pot bio odlazak u Pariz gde je godinama zarađivao 15 milionaevra. Nešto manje od toga imao je u Junajtedu, sa koji je raskinuougovor pre nekoliko dana i otišao preko bare. U karijeri jeŠveđanin samo od plata i bonusa zaradio oko 150 miliona evra,neto.

Ugovor sa Galaksijem je takav da će njegova primanja bitineuporedivo manja nego u Evropi, i on bi trebalo godišnje dazarađuje 1.2 miliona evra.

Tim iz Los Anđelesa ima naravno seleri-kep limit, sva mesta supopunjena, pa će Ibra zarađivati deset puta manje nego uJunajted.

"Marka" prenosi i reči Krisa Klajna, predsednika kluba da je ovoulaganje u budućnost i da su veoma zadovoljni činjenicom da su gadoveli.

Zvuči pomalo čudno, ali ovo nije ulaganje u Zlatana kao igrača, veću brend.

Njegova ogromna popularnost znači i privlačenje sponzora, odnosnoproboj na tržište, a sigurno da će lavovski deo pripastiŠveđaninu.

To je jedino logično objašnjenje za tako malu platu. Sponzori će senaime kroz ugovore pobrinuti za ostalo, a Galaksi je već počeo daprodaje "brend Ibrahimović" u svojim zvaničnim prodavnicama.

Dodajmo i to da je Ibrin dres, iako nije igrao gotovo godinu dana,odnosno odigrao je par mečeva i dalje među top 10 najprodavanijih uPremijer ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Garban
Sunday, 25.03.2018
11:25

A mogao je da ode u Kinu da uzima par desetina miliona platu... Ali izgleda da ne želi da gubi vreme tamo, Amerika mu je gotivnija

avatar
NemanjaViidiic No1
Sunday, 25.03.2018
22:07

uporedi zivot u LA,i u kini bilo gde

avatar
amigo999
Sunday, 25.03.2018
11:01

Na prvom mestu je Kantona:):):) osmi je Lindiluf a Ibra je 10 mesto:):)