Nigerijci vrbuju mlade nade Premijer lige

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 21.09.2017.
21:26
Izvor: Sportske.net

Tri fudbalera sa nigerijskim korenima, mogli bi uskoro da zaigraju za seniorsku selekciju te afričke zemlje.

EPA/PIOTR POLAK
EPA/PIOTR POLAK

Povezane vesti

Nigerija je već uspela da ubedi Viktora Mouzesa i Aleksa Ivobija, da pored toga što imaju pravo nastupa za reprezentaciju Engleske, ipak obuku dresu zemlje iz koje su poreklom.

Sada su spremni da to učine i sa vedetama Čelsija, Evertona i Liverpula, a ako im to pođe za rukom nema sumnje da će imati veliki potencijal u svojim redovima.

Naime, fudbalski savez Nigerije će pokušati da ubedi Temija Abrahama, Ademolu Lukmana i Dominika Solankea da odustano od engleskog nacionalnog tima i ponesu dres seniorske reprezentacije Nigerije.

Abraham je napadač Čelsija, minule sezone je bio najbolji strelac Čempionšipa, ovog leta se vratio na "Bridž" ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu te je prosleđen Svonsiju na pozajmicu do kraja sezone. Igrao je i na nedavnom okončanom EP za mlade u Poljskoj, u bojama "Gordog Albiona".

Što se tiče Solankea i Lukmana, oni još uvek nisu dobili pravu priliku u svojim timovima, Lukman je na "Gudison" stigao u januaru, dok je Solanke Liverpul pojačao iz Čelsija ovog leta. Obojica su nosila dres reprezentacije Engleske na nedavno okončanom Svetskom prvenstvu za igrače mlađe od 20 godina, koje je Engleska i osvojila, a novajlija "Redsa" je proglašen i za igrača turnira.

Ukoliko se njih trojica zaista odluče na Nigeriju, nema sumnje da će Engleska biti na velikom gubitku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
aleksaGGMU
Friday, 22.09.2017
08:34

Uvek sam se pitao dal je bolje da igras za manju drzavu i znas da nikad nista neces osvojiti ili da ne igras za neku jacu drzavu a oni osvoje bez tebe i shvatis da im nisi potreban 😁

avatar
Joey Barton
Friday, 22.09.2017
00:47

Tako treba. Za zemlju svojih predaka da igraju.

avatar
Mino Rajola
Thursday, 21.09.2017
22:07

Ionako se niko od njih ne bi naigrao u reprezentaciji Engleske.

avatar
Go Hard or Go Home
Thursday, 21.09.2017
23:02

Jaka pa reprezentacija, Farska Ostrva imaju vece sanse za trofej na nekom prvenstvu.

avatar
NikkiCFC
Friday, 22.09.2017
02:27

Da ali Kejn i Rasford su jako mladi i resenje su za narednih 10 godina. Ovi nebi dobili sansu a i ne razumem iskreno te ''francuze'', ''belgijance'' kojima su roditelji dosli tu kad su bili mali ili su prva generacija koja se rodila tu i onda izdaju svoje africke zemlje i igraju za ove. Lukaku je morao da igra za Kongo recimo.