Ni minut bez Baneta!

Autor: Miloš Marković
utorak 13.01.2015.
11:15
Izvor: Sportske.net

Murinjo se ne usuđuje da izvede tim u kome nema Srbina, koji je i ove sezone jedan od najstandardnijih i najpouzdanijih fudbalera Čelsija.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Branislav Ivanović igra sjajnu sezonu u dresu čelsija, zajedno sa Nemanjom Matićem predstavlja najpouzdanijeg igrača u tekućoj sezoni u kojoj Murinjo juriša na titulu.

Skroman, surovi profesionalac, Branislav Ivanović je konstanta u londonskom timu još od 2008. kada je posle perioda daptacije i navikavanja učvrstio svoju poziciju u defanzivi. Menadžeri su dolazili i odlazili, ali Srbin je ostajao na svom mestu, maksimalno izvršavajući sve zadatke koje su stavljani pred njega.

Podjednako odgovoran i u centru odbrane, i na desnom boku, Ivanović predstavlja veliku opasnost i u napadu svog tima.

Na startu tekuće sezone je postigao dva pogotka, na gostovanjima Barnliju i Evertonu, a statistika koja stoji uz njegovo ime je impresivna. Sa 24 prekinuta napada protivnika, 73 uspešne intervencije, Ivanović ima jedan od boljih učinaka u svom timu, ali i u ligi.

Ono što je svakako impresivno i indikativno jeste podatak da je Branislav Ivanović jedan od osmorice fudbalera koji ove sezone u Premijer Ligi nisu propustili niti jedan minut na terenu.

Zajedno sa kapitenom Terijem, Ivanović je odigrao sve dosadašnje utakmice u domaćem prvenstvu (21) sakupivši maksimalnih 1890 minuta. Osim pomenutog dvojca, na listi osmorice nalaze se Aron Kresvel iz Vest Hema, Ahmed Elmohamadi iz Hala, ešli Vilijams iz Svonsija, Džoel Vord iz kristal Palasa, Džon Ošea iz Sanderlenda i Rajan Šokros iz Stouka.

bane ivanovic

Podatak za ponos, podatak koji je jasan pokazatelj poverenja u kvalitete srpskog fudbalera koje gaji Žoze Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke