Nevidljivi rat - Moćni klubovi razbijaju reprezentacije!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 03.10.2017.
10:30
Izvor: Sportske.net

Sledi nam vikend u kojem ćemo gledati reprezentacije, a u klubovima su postavili različite restrikcije.

EPA/MAXIM SHIPENKOV
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

Ko je moćniji, klub ili reprezentacija?

Rekli bismo da pojedini klubovi odnose veliku pobedu, postoji veliki broj kvalitetnih fudbalera koje nećemo gledati na naredne dve utakmice u reprezentacijama.

Posebno mislimo na fudbalere onih reprezentacija koji će igrati "prijateljske" utakmice, Belgija je samo jedna od njih pošto je obezbedila plasman na Mondijal.

Takođe, Austrija je dobar primer, njima utakmica protiv Srbije ne znači puno, pa je otkazao veliki broj fudbalera.

Mnogi prikrivaju izostanke iz reprezentacije povredama, pa zaigraju čitav meč u prvom kolu posle reprezentativne pauze. Vensan Kompani neće igrati, izgleda da je ista situacija i sa Romeluom Lukakuom.

Ono što je zanimljivo, popustili su Belgijanci Mančester junajtedu i Mančester sitiju, ali nisu Napoliju, pošto će Dris Mertens biti u timu iako je Mauricio Sari tražio malu minutažu za njega u naredna dva meča.

David Alaba neće igrati za Austriju "jer se nije dovoljno oporavio od povrede", kako su naveli u Bajernu, a u timu Austrije neće biti ni Zabicera i Harnika, koje ćete sigurno gledati u prvom kolu nakon završetka reprezentativnih dužnosti.

Recimo, ni u reprezentaciji Brazila nema Daglasa Košte i Davida Luiza, a Brazil se takođe kvalifikovao za Svetsko prvenstvo.

Nisu to jedini primeri, samo su najreprezentativniji, a ono što je sigurno jeste da su reprezentacije dosta izgubile na značaju usled finansijskog "buma" na fudbalskom tržištu i porasta cena fudbalera.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brazilero11
Tuesday, 03.10.2017
16:54

Pa zasto da igraju kad nema nikakve potrebe i rezultatskog znacaja? To je taman prilika za selektora da proba neke druge igrace, mladje..

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 03.10.2017
14:17

David Luiz bas dugo ne igra za reprezentaciju. Dobra stvar za nas je sto on, Fabregas, Alonso, Bakajoko ne igraju za svoju reprezentaciju jer se lepo odmore. Pedro, Aspi, Kristensen, Bacuaji, Drinkvoter takodje jedva da dobijaju sansu.

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 03.10.2017
12:26

Ti timovi su vec obezbedili SP , da nisu svi bi oni igrali

avatar
FanUnited
Tuesday, 03.10.2017
12:07
avatar
soru
Tuesday, 03.10.2017
11:49

nema to veze sa jacinom kluba i reprezentacija...jednostavno igracima ne znaci sto ce igrati te utakmice za reprezentaciju kad su se vec kvalifikovali ili nemaju sanse da se kvalifikuju...nisu otkazali ucesce na nekom velikom takmicenju zato sto hoce da se individualno spreme za klub...

avatar
mak_juventino
Tuesday, 03.10.2017
11:45

Sramota ! Ako si bogat , mozes sve !

avatar
Mangus
Tuesday, 03.10.2017
11:01

Pa logicno. Klubovima ti igraci donose bodove i pare. Ne zele da im se igraci povrede u reprezentaciji. Pogledajte milika

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 03.10.2017
10:38

Pa normalno je da ne igraju utakmice koje nemaju nikakav rezultatski znacaj,posebno ako postoji i najmanja vetovatnoca da se neka povreda imalo pogorsa. Recimo da mi pobedimo Austriju,kome bi bilo bitno da protiv Moldavije igramo u najjacem sastavu,pusti klince da odigraju,da se pokazu i tjt.